Předmět Autor Datum
Nejlepší je barvu spotřebovat ale o takovou radu nestojíte.Pokud vám zbude barva a vytvoří se škralo… nový
kap.dabac 17.09.2020 09:40
kap.dabac
jednoduchá obrana proti škraloupu - skladovat plechovku otočenou vzhůru nohama. Jednak se tím ukáže,… nový
jirka44 17.09.2020 10:40
jirka44
palec nahoru. nový
kap.dabac 17.09.2020 15:21
kap.dabac
Má to jednu nevýhodu, nesmí se ti změnit rapidně teplota okolí. Už mi takhle vystřelilo víko od 5 kg… poslední
nerady 18.11.2020 19:21
nerady
Škraloup prostě odstrań. nový
Kyncl 17.09.2020 16:26
Kyncl
Mimo to co napsali kolegové je dobré aby byla v místech kde nemrzne a je pokud možno stabilní teplot… nový
nerady 17.09.2020 18:42
nerady
Jde o to, jaká je to barva. Škraloup udělá syntetická nebo olejová. Mám problém, že moderní vodouřed… nový
suok 17.11.2020 09:40
suok
Typický čechúnsky šetřílek, vemu pytel brambor do kufru, jedna játrovka pro celou rodinu a jde se na… nový
Nuda 17.11.2020 21:15
Nuda

Nejlepší je barvu spotřebovat ale o takovou radu nestojíte.Pokud vám zbude barva a vytvoří se škraloup tak to bývá většinou po době použitelnosti dané barvy.Do té doby se s barvou nic neděje.Záleží také o jakou barvu se jedná .synt,nitro,akryl.a pod.Po prošlé době někdy dříve někdy podstatně déle dochází k procesům stárnutí a stím nic nenaděláte.Mám doma barvy které jsem "výhodně nakoupil" při likvidaci podniku před těma dvaceti lety za hubičku.No nekupte to.Řada již je k ničemu ale ku podivu zase některé jsou pod tím škraloupem funkční a podle mě ve stejné kvalitě jako nové.Ale zásada kterou dodržuji že pokud chci barvu ředit tak zásadně ředím jenom množství které spotřebuji.Jinak pokud naředíte celou plechovku tak časem se barva sprskne do takového slizu.Pokud se ale bavíme o nějakém kilovém balení tak to bych neřešil.

Mimo to co napsali kolegové je dobré aby byla v místech kde nemrzne a je pokud možno stabilní teplota (ve sklepě). Jinak mám stejné zkušenosti jako kpt.dabac . Letos jsem zpracovával barvu z roku 1976 (acetonku), a nejradši mám barvy s chromem, olovem či zinkem, které se už nevyrábí (mimo té se zinkem).

Jde o to, jaká je to barva. Škraloup udělá syntetická nebo olejová. Mám problém, že moderní vodouředitelné laky se zkazí, protože zrezne ta plechovka zevnitř. Takže když mi takový lak zbyde, dám si ji do zavařovací sklenice nebo do plastové od podobného laku, který se naštěstí prodával v plastu.

Typický čechúnsky šetřílek, vemu pytel brambor do kufru, jedna játrovka pro celou rodinu a jde se na dovču.

Kupuj malé balenia, 250ml. Ideálne zložením 3-v jednom.

Základná farba sa poľahky rozmieša v prípade, ak je poloprázdna plechovica jej pretrepaním, ako šejkr v prípade, ak sa mierne zaleje riedidlom.

V prípadne mastných, fermežových farieb je to náročnejšie, ideálne si vyrobiť na tyristorom riadenú, plynule otáčkami riadenú vŕtačku nejaký rozmerovo v tvare T metalický kus do sklúčidla a omočený xindel do plechovice priamo zo spodku farby v plechovici pri pomalých otáčkach obsah dôkladne premiešať. (Ako napríklad s tyčovým mixérom, len pri pomalých otáčkach vŕtačky alebo el. skrutkovača).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru