Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Motorová sekačka - nestartuje a bílý kouř

Zdravím, ve vedlejším vlákně jsme řešili moji el.sekačku a protože se mi ji nepovedlo rozchodit(zatím), tak zkouším opravit starou sekačku, která tu na zahradě byla před tou el.

Jedná se o GGP Italy R434 z Mountfieldu.
Nalil jsem benzín, zkontroloval olej, zatáhl a nic. Zkusil jsem tak 30x, ale nic. Svíčka je od benzínu a hází jiskry. Zkusil jsem i jinou svíčku. Vyčistli jsem karbec(LHP 16). Udivilo mě, že tam není žádná triska na štelování směsi. Pouze se táhlem otvírají dvířka(asi sytič). Oddělal jsem vzduchový filtr, stříkl benzín k sání, nenaskočilo.

Oddělal jsem výfuk(tlumič) a kupodivu naskočila. Ale má takové divné, kolísavé otáčky. Jakoby půlsovala v rychlosti těch otáček. Něco jako když bych na fichtlu na křižovatce držel otáčky lehkým pootáčením rukojeti, aby mi motor nechcípl.

Dělá to, když zatáhnu za sytičovou páčku moc(poloha zajíc), tak to má tendenci takhle pulsovat. Když dám želvu, tak je to zase slabé a má to tendenci chcípnout jak najedu na trávu. Musím to dát tak někde doprostřed, ale chce to hodně trpělivosti najít to správné místo. Nevím, jestli je to tak správně...

Ještě si vzpomínám, že při posledním sekání(před tou elektrickou), jak jsem chtěl nastartovat(klidně i teplý motor), tak někdy začla z výfuku(?) fakt silně kouřit bílým dýmem. Celá ulice byla zavalená. Trvalo to tak půl minuty?... Někdy to začlo takto dýmit(ale už ne tak silně) i při košení.

Výfuk se nějak rozebrat moc nedá, protože je asi z hliníku a dvě podélné půlky jsou do sebe zafalcovány. To by se při opětovném zahnutí ulomilo.

Máte někdo prosím radu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To kolísání otáček také bývá když je z nějakého důvdu omezen přísun paliva do karburátoru.Teď mě to… poslední
kap.dabac 14.09.2020 18:53
kap.dabac

To kolísání otáček také bývá když je z nějakého důvdu omezen přísun paliva do karburátoru.Teď mě to také občas zlobí.Mámtam motor Tekum a ten má spodový rozvod.zdá se mě že už jsou ventily bez vůle.Ale sezonu dokončím a na zimu to rozdělám.Někdy potvora dovede pozlobit.Ale prakticky 15 let se do ní jenom lil benzín .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru