Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení varné desky ARDO do sporáku

No nepovažuju se za opraváře sporáků, ani měniče dílů nejsem. Když něco opravuju tak vím jak to funguje a proč něco dělám a je jedno jestli opravuju zesík nebo mikrovlnku.
Chápu jak to funguje, jedna fáze jde na termostaty pro rozsvícení kontrolek a dvě plotýnky, druhá pro další dvě plotýnky, k tomu se připojují nuláky. Pár desek jsem měl otevřených, když jsem měnil plotýnky a podobně.
Ale na to nepotřebuju takovýhle obrázek.
Bohužel mi to neřekne jak ty dráty zapojit bez rozebírání desky. A když už desku rozeberu, tak se doměřím toho co potřebuju, ale na to jsem se nemusel ptát.

Otázka tedy zněla spíš dokáže někdo poradit se zepojením aniž bych to celé rozebral?
Předpokládám že 4 svazky drátů jsou prostě fáze a nulák jedné plotýnky, případně druhý okruh u dvou plotýnek co mají 12 kroků místo 6.
Hlavu mi dělá pátá (zelená) svorkovnice a zbylé dráty mimo malé svazky. Podle dnešního telefonátu jich je 6 volných, já z obrázku myslel že 2, tak uvidím.
Každopádně jsme domluvení na pátek že se mu na to podívám.

Elektrikář co mu dělal rekonstrukci bytu mu řekl ať si sporák sám odpojí a rozebere kuchyni že mu ji pak zas zapojí. Ale když viděl ty odpojené dráty, tak couvl. A servisák to nechce opravit, nemá dokumentaci a prý je to staré a nevyplatí se s tím ztrácet čas.
Že udělal blbost ví majitel sám na to jsem se nemusel ptát na foru.
Takže já byl taková poslední záchrana jestli si na to troufnu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny