Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit poskozene CPL zarubne od vody

Dobry den, potrebovala bych poradit jak opravit zarubne v koupelne z CPL. Docasne byl vystavene vode a doslo k nabobtnani, zvlneni materialu a oddělení vnejsiho dekoru od zarubne. Napadlo me lehce nariznout vrchni vrstvu a opatrne podlepit. Ale nevim jestli by CPL tohle vydrželo. Prikladam foto.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odchlípnout, vpravit lepidlo na dřevo, překrýt kouskem mikroténu /lepidlo se vytlačí/ přiložit rovno… nový
Sekim 09.09.2020 14:20
Sekim
Další řešení bych viděl takové pokud se nechce tazatelka pouštět do náročné opravy znovu přilepením… nový
kap.dabac 09.09.2020 19:06
kap.dabac
vizuelne to bude chvili OK a da se tomu pomoct - problem je ale v konzistenci materialu. Jakmile tyh… poslední
nocturne.op.15 10.09.2020 07:39
nocturne.op.15

Odchlípnout, vpravit lepidlo na dřevo, překrýt kouskem mikroténu /lepidlo se vytlačí/ přiložit rovnou destičku /kuch.prkénko/, přitlačit rozepřením s protilehlou stranou. Boky stejně, ale přitisknout svěrkou.

Další řešení bych viděl takové pokud se nechce tazatelka pouštět do náročné opravy znovu přilepením protože nebude míti dané podmínky zaklínování a podobně že by bylo možné zakoupit profilovou duralovo lištu v eloxu a na dolní straně ji přišroubovat k zárubni tím přitáhne vypouklé místo ke kostře,úzká strana se už dá v pohodě přilepit.Lišty se prodávají v pěkném provedení tak že by to ani nemuselo tak tlouct do očí.Ale je to na názoru a zručnosti případného kutila.

vizuelne to bude chvili OK a da se tomu pomoct - problem je ale v konzistenci materialu. Jakmile tyhle lisovane hadriky jednou nabobtnaji, ztrati jakoukoli pevnost. Staci nesikovne skrtnout nohou o zaruben a pri trose smuly se trhne cela. Nebo bude perfektne drzet tam, kde ji prilepite, ale utrhne se vrstvicka od tim. Nakonec bude cela zaruben jen z lepidla (coz je taky vysledek).

Libi se mi zminovana varianta s hlinikovym profilem, tam je snad sance prosroubovat se do materialu, ktery ma jeste puvodni soudrznost. Ale zase to bude hnusne, tak musi tazatelka zkusit najit kompromis...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru