Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena stareho kotla za kondezacny

V podstatě jiný kotel než kondenzační už od nětšiny zavedených výrobců ani nejde koupit. Již se jiné nevyrábí. Jedině zda by měli montážní firmy ještě nějaký na skladu. O tom ale velice pochybuju. Sám jsem dříve obvolával několik dodavatelů v mém okolí a nikde nic není a to bylo min. před rokem.
Na internetu se něco nabízí, ale i z mé zkušenosti to nedoporučuji.
Několikrát se mi stalo, že kotel neměl vůbec homologaci pro EU. Byl třeba z ruska a vnitřní vybavení neodpovídalo zdejším dílům, které zde nikde neseženete. Při závadě kotel tedy končí. Ani uvedení do provozu tedy nepřipadalo v úvahu. Většina firem nebude chtít ani kotel servisovat.
Také jsem se setkal s tím , že zákazníkovi přišel kotel objednaný přes internet nekompletní. Jednomu bez čerpadla, dalším zase bez elektroniky. Zákazníci se nikde dedovolali, reklamace vždy odmítnuta.
Nehledě na to, když si koupupíte kotel sám, tak drtivá většina firem ho nenamontuje. Přistoupí na to většinou pochybné firmy, kterým je to jedno a také to pak vypadá. Musíte mít také před uvedením do provozu revize odkouření a plynu i když byste dával úplně stejný kotel co máte nyní. Bez oficiálního UDP není samozřejmě také záruka na výrobek.
To vše bude vyžadovat pojišťovna při případné pojistné události. Nedoložíte, pojišťovna nebude plnit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny