Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena stareho kotla za kondezacny

U křivých komínů není vložkování vůbec žádný problém. Použije se případně ohebná vložka, je to běžné.
I když jede kondenzační kotel do 60°c bude vždy úspornější než starší druhy kotlů.
Jeden z nejhorších kotlů na spotřebu je právě Destila a její podobní příbuzní. Několik let kolikrát zákazníky na toto upozornuji, často nevěří a myslí si že chceme jen další kšeft. Po výměně a prvním vyúčtování kolikrát sami říkají, že už to měli udělat dávno. Někdy se jim náklady vrátí za 5-6 let. Každý dům je ale jiný a záleží i na stylu topení.
V dnešní době bych vůbec nedoporučil jiný typ než kondenzační i z důvodu dostupnosti náhradních dílů na zastaralé druhy kotlů. Za několik tet náhradní díly prostě nebudou. Dost firem nebude chtít zřejmě ani zastaralý kotel instalovat.
Nejlepší je koupit závěsný kotel a pod něj připojit bojler.
Kotle s vestavěným zásobníkem dost často po několika letech začnou zlobit a jsou i dražší případné opravy. Součástky jsou z důvodu prostoru menší(dražší při případné výměně), více se zatěžují a proto méně vydrží.
Jak už bylo popsáno výše, vybírat kotel podle toho, jaké značky kotlů v místě servisují. Dost záleší také jak kvalitně dude firma kotel servisovat. Podívat se třeba na reference. I nedostatečným servisem se dá docela rychle kotel zničit.
Nevybírat hlavně z nejlevnějších značek, je to investice na cca 15let.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny