Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zdochynajuca kosacka

Dnes mi zblba kosacka (4takt) a to tak, ze motor sa zacal dusit az scipol.
Potom nesiel nastartovat, a a nahodil sa az vtedy, ked so mu rucne syticom urcenom na studene starty natahal trosku benzinu.
Potom zase par sekund ide a scipne.
Zatial som to nerozoberal, kedze nie som specialista a o motore viem nieco zo zakladky, ale prva mozna pricina poruchy je vylucena.
Po odpojeni hadicky z nadrze z nej vyteka benzin bez problemov, takze upchaty filter tam nebude.
Pripada mi to, ze bude skor nieco upchate v karburatore, ale co ma matie a co je zaujimave, ze ked tym tlacitkom pumpujem benzin tak sa do toho karburatoru natiahne (cize nemoze byt upchaty "celkom").
Inymi slovami pri beznej prevadzke asi tecie benzin do karburatora samospadom a nedotecie donho, ale uz maly tlak "pumpicky" za nim dokaze natiahnut benzin donho bez problemov.
Napadne nejakeho odbornika nieco v com by mohla byt porucha?

Kosacka je to nejaka lacnota, ma uz 2.5 roka a obcas pri starte vysiel z nej cernejsi dym (jemne), ale len obcas a pri starte (potom uz nie), takze si nemyslim, zeby sa niekde miesal benzin s olejom alebo nieco podobne.
Na druhej strane je pravda, ze olej som v nej nemenil odvtedy ako som ju kupil, ale to by tiez nemalo mat podla mna vplvy na scipanie motora.

P.S. Cim viacej benzinu nataham rucne tym dlhsie ide na volnobeh (aj 8s kludne), cize evidentne je tam problem s prisunom benzinu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stalo sa to, co som tusil, ze sa stane...zavolal som si kamosa, co sa vrta cely zivot v motoroch nec… poslední
fleg 15.08.2020 19:03
fleg

Stalo sa to, co som tusil, ze sa stane...zavolal som si kamosa, co sa vrta cely zivot v motoroch nech ma dojde kuknut a popritom aj kosacku.
Prisiel, napustil benzin do nej (predtym so ho vypustil, kedze som to niesol do obchodu na reklamaciu), nastartoval a odvtedy kosi.
Vyzera to, ze karburator, co nieco na trase bolo upchate, prevozom a otrasmi sa to uvolnilo a teraz to zase chodi ako ma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru