Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neví někdo jak je provedeno zapalování u těchto kamínek na PB?

Opravuji a dávám dohromady starší plynová kamínka na PB, používaná pro vytápění karavanu. Ale chybí mi k nim nějaká součást určená pro zapalování. Nemají zřejmě klasické piezoelekrtrické zapalování . Mají asi nějaký adaptér, nebo baterii, která je vsunuta do šuplíku v plastovém tělese, s nějakou elektronikou a asi VN cívkou (zalito pryskyřicí), uvedeném na fotografii.
Na první fotce je osazení tělesa na kamínkách, a na druhém a třetím pohled na těleso zepředu a zezadu. Na levé straně zezadu, v "šuplíku" uvnitř, jsou dva pružinové kontakty, zřejmě pro připojení nějakého zdroje napětí, který se do něj vsouvá. Obě fotky jsou otočeny obráceně, šuple je dole.
Na levé vnější straně zezadu jsou dva kolíčky, na něž je nasunuta zásuvka se dvěma vodiči, které jdou k regulátoru teploty (plynový vlnovec s termočidlem). Na tomto je rovněž osazen kontakt, který při vytočení knoflíku regulátoru do pravé krajní polohy (ve směru hod.ručiček) tyto dva kolíčky (na jednom je přívod jednoho potenciálu napětí od pružného kontaktu) rozpojí. Ten kolíček, jenž je propojen s přívodem od pružiny a zdroje ke kontaktu v regulátoru, je rovněž propojen na kostru kamen. Jinak po celé délce otáčení regulačního knoflíku vlevo (regulace výkonu hořáku) je tento kontakt stále sepnut. Ve středu tělesa zezadu je kontakt VN, pro připojení kablíku, který vede na zapalovacího hrot jiskřiště. Ten háže jiskru proti výstupu z hořáku (kostře). Na pravé straně zepředu dole je malá kontrolka. Do šuplíčku, vlevo vedle kontrolky, se tedy vsouvá zřejmě nějaký zdroj.
Nevíte někdo, jak toto zapalování funguje (jak je iniciována jiskra) a co je použito jako zdroj pro toto zapalování? Díky za reakce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny