Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neví někdo jak je provedeno zapalování u těchto kamínek na PB?

Já se koukal na netu po vhodných kamínkách a našel jsem, hlavně s ohledem na rozměry a na vývod komínku nahoru. Jsou to malý ocelový "krbovky" se sklem a vývod mají komínku 120 mm. Viz odkaz.
Vešly by se mi, s drobnými úpravami (i ta kamínka bych ještě snížil uřezáním části spodku pod popelníkem), do stávajícího prostoru kdy jsou ty plynovky. A vyšly by na cca ty 4 tisíce.
Ale vzhledem k tomu, že zatím nevím, jak často se bude v "mobiláku" pobývat za teplot, kdy se bude muset přitápět, tak zatím zprovozním ty plynovky (byly součástí) a pak se rozhodnu. Za ty čtyry tácy by bylo cca 11 bomb plynu.;-)
Jinak díky za Tvé zkušenosti a rady. Hodně mi pomohl odkaz na ten Karavan.cz, jsou tam i další dobré informace, i co se týká specifických materiálů a součástek.
Trochu již chápu, jak jsem pročítal ty informace od těch kamen, i ten systém automatického zapalování. Takže zhotovím baterii 12V (asi 3 x aku LiIon 18650 do serie) a připojím ji do toho modulu. Mělo by to asi fungovat nějak tak, že pokud je modul napájen (to je ten kontakt v regulátoru sepnut), tak asi ten modul v nějakých intervalech "háže" jiskru. Což odvozuji od toho (jak jsem se dočet) že má i zabezpečovat, že pokud kamna zhasnou nárazem větru do komínku, tak se zase ihned zapálí. Pouze mi není úplně jasný, jestli opravdu stále, nebo pokud hoří kamna je to nějak blokováno. Ale není tam na to žádné čidlo, nebo vazba, tak to asi "prská" furt.
Takže dám baterku a vyzkouším co ten modul skutečně dělá.

https://www.sbazar.cz/holatko12/detail/12938723-krbova-kamna-konrad-lux-lm-nova-parametry-vyrobku

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny