Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neví někdo jak je provedeno zapalování u těchto kamínek na PB?

Nerady díky moc. To je vvvonno! Už mám i vytištěno. Já si myslel, že se tam bude muset asi vkládat nějaký zdroj. No a bude to asi těch 12 V DC a na kostru (kolík 1 nahoře) zřejmě mínus.
Jinak je na nich zřejmě vše OK, regulátor, hořáky, čidla i zapalovací svíčka, vizuelně v pořádku. Pouze to zapalování mi ještě není úplně jasný.
Pokud jsi s nimi a na nich pracoval, prosím, potvrď mi prosím zda je to tak a popiš mi jak se pak tedy zapalují. Nějak mi to "automatické" zapalování ještě není úplně jasné. Proč je ten kontakt po celou regulaci sepnutý a pouze na konci vpravo se rozepíná? Jako by to napětí šlo do toho modulu stále a pouze na konci se odepínalo. Nějak mi to není jasný.:-(
Mám ta kamínka v mobilheimu který jsme koupili a mám tam taky na teplou vodu malou karmičku, rovněž na PB. Tu už jsem zprovoznil a jede na "náš" tlak a perfektně, tak předpokládám, že i ta kamínka na něj budou. Výrobní číslo jsem na nich nikde zatím nenašel.
O tom, že jej vybavím rovněž malými krbovými kamínky, přímo do něj, rovněž uvažuji, už jsem je i sháněl, ale vzhledem k tomu, že jsou nová k mání za cca 4000,- Kč a nevím, jak často budu to topení používat (asi pouze sezonně, není moc zateplený - jednoduchá okna) a tak jsem si říkal, že zatím zprovozním tato kamínka a vyzkouším "ekonomiku" provozu.;-)
Jinak mám taky ještě i karavan (4,5m x 2m) který jsem stavěl v roce 1986. A ještě jej stále udržuji v provozu a zatím prochází i technickými. Teď jsem na něm opravoval střechu. Dal jsem na něj střešní "plast" který je po celé ploše. Asi jsi mi i Ty radil, když jsem zde i toto řešil.
A zrovna včera u nás průtrž jako prase a tak byla perfektně prověřena, ani kapka dovnitř.
Zdravím a ještě jednou děkuji.:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny