Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako je vedena elektrika vo vytahovej kabine(sachte)

Kedysi hrozilo, ze budeme v jednom cinziaku montova kamery do vytahu a ja som sa celkom trapil, ze ako ich tam namontovat. Nakoniec to robila konkurencia, ale mne odvtedy vrta hlavou otazka ako je vo vytahoch tahana kabelaz, respektive ako tam mohli spravit ten kablovy rozvod kamery.
Jedine, co ma napada, ze elektrika (alebo akykovlek iny kabel) je tahany zo strojovne vytahu do sachty pomocou navijaku, alebo je spusteny v akejsik solo sachte do tvaru pismena U ak je kabina na najvrchnejsom poschodi.
Napada niekoho nieco alebo nebodaj niekto vie ako sa tahaju vo vytahoch kable?

Předmět Autor Datum
Standard je spuštěná smyčka kabelu, ale dělá se i ta varianta s navíjením na buben (tu jsem ale nikd…
umfa 21.07.2020 20:59
umfa
Wifi nepouzili, vo vytahu su analogove kamery a ide o 12poschodovy barak, takze wifinou by to neslo… poslední
fleg 21.07.2020 22:55
fleg

Standard je spuštěná smyčka kabelu, ale dělá se i ta varianta s navíjením na buben (tu jsem ale nikdy neviděl). Vyrábějí se speciální výtahové kabely (silové i ovládací) se zabudovaným nosným lankem a gumovým pláštěm, dá se to najít na netu.

Možná ale jen použili slaboproudé napájení přímo z rozvodu výtahu a signál tahají bezdrátově (wifi?) aby se vyhnuli souběhu s existující kabeláží.

Wifi nepouzili, vo vytahu su analogove kamery a ide o 12poschodovy barak, takze wifinou by to neslo ani cez digitaly.
Raz ma zavolal opravr vyhtahu do strojovne, vytah sa stale kazil a jemu sa tam nechcelo chodit tak som dostal howto ako ho nahodit, ked bude sa zase pokazi (ako obyvatel 12.poschodia, ktory ma strojovnu nad hlavou). Cely stastny som cakal, ze objavim tajomstvo kabelaze a trt...ziadne kable som tam nenasiel a nevidel a dodnes netusim ako mohli ddotiahnut z vytahov kable k zaznamniku, ktory je na prizemi.
Pravdepodobne teda podla vsetkeho kabel len visi z vytahu dole v dostatocne metrazi a ked ide hore len sa odvija a jeho koniec je nejako vedeny do miestnosti so zaznamnikom.

Edit: Nasiel som jedno riesenie pri digitaloch...dole v sachte je wifi a v kabine tiez a je vytvoreny smerovy spoj, ale ako som povedal toto nie je ten pripad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru