Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba přístřešku na zahradu - nespadne to?

Mám takovou ideu malého přístřešku na zahradu do které bych dával sekačku a další nářadí. Chtěl bych do země zabetonovat 4 lešeňové trubky, které nahoře pospojuji vodorovnými trámky s rozměry 60x80mm, které mi zbyly z rozebrané palety. Pokud by byly málo mohl bych je zdvojit. Půdorys přístřešku by měl být 2x3 metry. Krytina se vymyslí podle toho, co bude zrovna dostupné v Bau. Sklon bude počítám jednostranný podélný nebo příčný podle krytiny. Budou ty trámky dostačující, nebo mi to časem spadne? Stavební oznámení neřeším, od sousedů tam není vidět.

Předmět Autor Datum
Na tie trubky navar šikminu zase z nejakých trubiek alebo z L -ka profilu, na ktoré pripevníš šrouba…
Nuda 12.07.2020 13:59
Nuda
A budou ty trámky 3 metry dlouhé, 60 x 80 mm v průřezu dostačovat? Nebo raději dát dva na sebe?
Vadný flash disk 15.07.2020 21:18
Vadný flash disk
Záleží na tom, kolik nasněží :-) Osobně bych jako ten "krov" raději volil nějaké 4cm tlusté fošny, n…
L-Core 16.07.2020 08:29
L-Core
Ak hranoly dáš na kant, udržia strechu so snehom aj s tebou na streche, ale pamätaj, drevo sa časom… poslední
Nuda 16.07.2020 10:48
Nuda

Na tie trubky navar šikminu zase z nejakých trubiek alebo z L -ka profilu, na ktoré pripevníš šroubami dosky. Stačí, ak uchytíš dve nosné fošne na dvoch/troch miestach ku kovu, napríklad vratovými skrutkami a na tieto fošne pribiješ vedľa seba, tesne kladené, strešné dosky.

Izolačná vrstva stačí lacný bitumenový asfaltový pás, z jednej strany posypaný šutrom, pribitý k doskám smerom od spádu pozinkovanými térákmi s veľkou hlavou. Každých 5cm jeden térák vzdialený od seba, aby asfaltový pás nevyrval víchor, tornádo.

Ak hranoly dáš na kant, udržia strechu so snehom aj s tebou na streche, ale pamätaj, drevo sa časom vždy mierne prehne vlastnou váhou.

Ideálne je v rohoch, pod 90° uhlom, hranoly na všetkých rohoch vyšprajcovať vzájomne spolu. Väzníky je možné spraviť aj zo železných plocháčov 4x50mm priskrutkované k hranolom a zvarené napevno k trubkám. Je to kvôli stabilite a nechcenému "skrutu" celej konštrukcie pod vetrami a pod vlastnou váhou. https://krytina.sk/wp-content/uploads/2018/09/krokvy.jpg

Zrejem bude voľný, vzdušný prístrežok (strecha), postavený iba na štyroch zabetónovaných trubkách v zemi. Teda je nutné fixovať strechu proti jej rozknísavaniu, pohupovaniu, bočnými vetrami v horizontálnom smere.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru