Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatravňovací dlaždice - obnova trávníku

Zdravím, musím si nasypat popel na hlavu, protože jsem se seknul ve výběru postřiku proti plevelu a použil totální herbicid.
Problém je v tom, že tam mám betonové zatravňovací dlaždice v kterých byla tráva, která je nyní po postřiku odešla, viz. obr. typ betonové zatravňovací dlaždice.
Ale jak na tuto obnovu? Nedokáži si představit, čtvereček po ctverečku vybírat uhynulou trávu. To bych se asi zbláznil.
Napadá vás něco, jak na to?

Díky za odpovědi.
Mil.

Předmět Autor Datum
Dnes sú tzv. totálne herbicídy účinné výhradne na zelenú plochu. Na semä nemajú účinok, v pôde a vod…
Nuda 03.07.2020 15:54
Nuda
Koncem srpna znovu osej, popraš prosátou zeminou, zalejvej a budeš tam mít trávu zase.
nerady 03.07.2020 18:52
nerady
Ja tohle resil, akorat ne s uhynulou travou, ale udusanou hlinu v zatravnovakach potom co tam pred v… poslední
re4zon 04.07.2020 00:11
re4zon

Dnes sú tzv. totálne herbicídy účinné výhradne na zelenú plochu. Na semä nemajú účinok, v pôde a vode sa okamžite aktívne, herbicídne látky, neutralizujú.

Osej travinu znovu, polievaj 2xdenne povrch, aby klíčky nevyhoreli, neuschli v "žeravom" betóne. Alebo osej neskoro na jeseň.

Jedine Travex, dnes výhradne v labákoch, je totálny herbicíd, po ktorom sedem rokov nevyklíči semeno či žiadne rastliny, dokonca aj stromy skapú.

Ja tohle resil, akorat ne s uhynulou travou, ale udusanou hlinu v zatravnovakach potom co tam pred vysetim jezdila technika. S kvalitni spicatou lopatkou 15m2 vyhrabnuto/zkypreno za asi pul hodiny. Cast jsem vybral, cast tam zustala, prisypal jsem pisek, rozmetl, vysel, presypal jeste trochou pisku a pak zaleval. Rostlo to jak z vody. Tam, kde jsem to nechal udusane vyrostlo sotva par stebel. Pro lehci praci bych si dneska vzal vypichoval plevele, k tomu se nemusi ohybat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru