Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Duté špalety kolem oken

Nemaj obavy, ak poctivo zalepili polystyrén kvalitným lepom na podklad a následne na polystyrén neniesli kvalitný povrch, tak bežne omietka drží, je to vlastne lepidlo s prímesami silikátov a drveného kremeňa rôzneho gritu, aby sa podobal povrch na omietky.

Iba nesmieš silnejším úderom, hranou, ostrým predmetom zavadiť do takejto "makociny" špalety ak budeš nosiť nábytok, pripevňovať garniže rôznym náčiním, vŕtačkami apod., lebo sa preborí omietka až do krehkého, jemného polystyrénu alebo upadne celá hrana v niekoľko centimetrovej dĺžke s odhalením polystyrénu.

Dnes sú síce rôzne druhy polystyrénov na trhu (aj tvrdené, nehorľavé, povrchovo upravované), ale taký ti tam určite pod omietky nenacapili. Musela by si sa veci ako aj do stavebných matrošov rozumieť, čumieť majstrom pod paprče počas celej doby renovácie výmeny okien. Od toho je stavebný dohľad, stavebný denník s presným rozpisom prác a použitým materiálom. Len nie sme zahnívajúci, americkí, dekadentní kapitaľisti, aby takto šikanovali pracantov po akýchkoľvek, aj drobných stavbách.

Mastri, živnostníci, majitelia st.spoločností, majú velice radi pri týchto drobných zákazkách platiť keš na drevo, bez faktúry, logicky s dohodou o nižšej cene am blok, lenže je to výhodné pre toho, kto sa vyzná, nenechá sa ošmekúť lebo reklamácia v prípade zopsutých nepodarkov je nula bodov, robota vykonaná bez papiera a bumágy by reálne neexistovala u zodpovednej firmy. Jedine zostáva povesná lampáreň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny