Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zastínění skleníku ?

Sú na trhu akrylátové, vodou riediteľné, potravinársky nezávadné farby bieleho odtieňa. Stačí na južnej strane iba slabá, čo najtenšia vrstva, ideálne zatupovať štetcom povrch, nevadí, ak bude mierne presvitať svetlo z "Oskara", Zem sa otáča, uhol osvitu s dopadom ÚV na rastliny sa rýchlo mení.

Nehnoj rajčiny dusíkom, máš to prehnojené, plody budú večne zelené. Rajčiny nechcú dusík, dusík vyslovene rajčinám škodí. Habitus rastie do zeleného bordelu, nekvitnú, plody zahnívajú.

Osobne radím: Na jeseň zakopať do pôdy lisované kocky pšeničnej slamy, preliať vodou, na povrch slamy nahodiť cca 5cm pôdy. Na jar priesady s koreňovým balom nacpi priamo, hlboko, do mierne zotletej slamy zakopanej v pôde. Nehnoj ani nepolievaj! Hnojivo: zopár granulí čistého superfosfátu do slamy na jeseň.

Rozpad výhradne pšeničnej slamy dodá dostatok živín, vzduchu a tepla koreňom, hlavne slama ochráni rajčiny pred hubovými chrontami, tlejúca pšeničná slama v pôde pôsobí ako radikálny fungicíd prírodného produktu.

Rajčiny korenia do hlbky až cca 5bm, preto sa nepolievajú. Jedine ak po presadení z téglika zaliať vlažnou vodou. Podzemné korene potrebujú hlavne teplo a čerstvý vzduch pre zdravý rast koreňovej sústavy. Vhodné je priesady zapustiť hlboko pod povrch takmer až po vrchné olistenie, rajčiny si z hlavnej stvole v tme zapustia nové, mladé rastové korienky, čím sa posilní rast lebo sa zvýši príjem živín.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny