Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je příčinou, že elektrický přímotop ETA 3553 asi po minutě vypne?

Ta teplota 60 st. C se mi zdá poměrně nízká. A co se týká dvou paraleně, v tom bych problém neviděl. Jeho funkce je pouze občasná, ne provozní, takže by, podle mne, bylo možno. Provozně proud snesou a pokud vypnou pouze občas tak by ty kontakty, i když nerozepnou současně, to asi vydržely. Ale ta teplota je dost nízká, typoval bych, že by mohla být spíše někde kolem 80 st.C.
Ale dej fotku toho originálu, já si furt myslím, že by jej bylo možné opravit a nastavit.
Dělávám to běžně a i u toho co píše Zerozero, té staré Etaviry. A i u dalších, novějších, plastových. Chce to očistit kontakt, napružit, zapnout a při zapnutém ventilátoru (pokud musí jít stále) a i při vypnutém (pokud může hřát i jako konvertor) zakrýt na chvíli výdechy a musí po chvilce vypnout ten ochraňák. Pokud nevypne, nutno snížit (upravit) přítlak bimetalu prohnutím špičatými kleštěmi. A znova odzkoušet. Pokud nejsou v háji kontakty, tak to většinou jde.
Jinak nevratné, s libovolnými teplotami a proudy, dle potřeby (od 80 do třeba 180 st.C), kupuji na Aliexpressu za pár kaček. Ty většinou do elektrických hrnců a pod.:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny