Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber samonivelacni sterky

Ahoj,
vybiram samonivelacni sterku do dilny a mam dva finalisty:

BAUMIT Nivello Quattro 25 kg
Den Braven RAPID S400

Jedna se hlavne o cenu a dostupnost. Jasne, existuji desitky sterek, ale potrebuju jen 7 pytlu a proto vybiram z toho, co je v okoli. Kterou by jste brali? Plocha je cca. 15 metru ctverecnich a maximalni tloustka bude 15 mm.

D. Ota

Předmět Autor Datum
Tvoje starosti na mou hlavu. Sám musíš vědět jaké zatížení podlahy bude do budoucna, jak bude namáha…
nerady 20.05.2020 17:35
nerady
Ty jsi teda radce, vsiml jsi si, ze je to poradna? Ocividne ne! Mam zkusenosti s Den Braven a jsou…
Pavel V. 20.05.2020 18:57
Pavel V.
Nezlob se na mně ale ptát se na stěrku na 15 m2 a do dotazu nedat žádné informace: zda tam bude mráz…
nerady 20.05.2020 19:34
nerady
Samoniveláky sa robia na suchý, vyrovnaný cementový poter v maximálnej hrúbke 0.5 - 1.5mm podľa nero…
Nuda 20.05.2020 21:57
Nuda
Samonivelační stěrka zvládne v pohodě 20mm, pokud se koupí správná (zde např. CN72 od Ceresitu) a v… poslední
Moas 21.05.2020 07:09
Moas

Tvoje starosti na mou hlavu. Sám musíš vědět jaké zatížení podlahy bude do budoucna, jak bude namáhaná, jakou sílu budeš vyrovnávat. Nevím zda někde proběhl test stěrek. Pokud ano řídil bych se dle něj pokud ne tak to bude stejně jedno.

Nezlob se na mně ale ptát se na stěrku na 15 m2 a do dotazu nedat žádné informace: zda tam bude mráz, co na ní bude položeno, jak to bude zatížené je jako by se někdo psal jakou zubní pastu má používat bez toho aby jsi viděl v jakém stavu má zuby, zda trpí odhalenými krčky, zda kouří atd. Ty jsi také radil jen podle toho, že jsi jednu z nich použil ale jestli je ta druhá lepší či horší nevíš. Proto jsem psal, že je dobré vyhledat nějaké testy a posoudit dle požadavků na to kde bude použita.

Samoniveláky sa robia na suchý, vyrovnaný cementový poter v maximálnej hrúbke 0.5 - 1.5mm podľa nerovností vygletovaného podkladu.

Podklad sa musí napenetrovať, aby prudko nevysal vlhkosť stierky, ktorá sa musí mať svoj čas rozliať do vógisu, iba zaliať nerovnosti. Ťahá sa stierka po jej rozliatí na povrch nejakým T kusom z guľatiny (napr. násady od portvišov) pekne po stojačky, aby sa sľušný občan nehrbil lezúc po zemi sťa by batolivé, jednozubé lezoľa po kolenačky, pri sťahovaní stierky po podlahe smerom k sebe.

Na plochu 15m2 ti bohate stačí jeden mech 25kg zarobenej zmesy, pravda, musíš mať precízne pripravený povrch na samonivelačnú zmes. V prípade silnej vrstvy môže podlaha časom popraskať, oduť sa vlhkosťou, údermi apod. Preto sa povrch iba lízne. Možno nájdeš na nete video.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru