Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba zdi mezi pozemkem a cestou

Dobry den,
mam zahradu v zahradkarske kolonii a na jednom konci je mezi mym pozemkem a prijezdovou cestou zed, ktera vyrovnava vyskovy rozdil cca. 80 cm. Zed je dlouha cca. 20 metru a po desitkach let co se po ceste jezdi je v dost spatnem stavu, posledni roky se navic dost naklani a cesta za ni se propada. Po ceste jezdi cim dal vice aut a jsou hlavne tezsi, nastesti neni prujezdna a tak po ni jezdi jen majitele okolnich zahrad.
Chteli bychom ji proto vymenit. Cesta je v majetku souseda, ale jezdi po ni vsichni majitele okolnich zahrad. Vsem je jasne, ze se musi vymenit, jinak hrozi, ze zed spadne, cesta se sesune a na dotcene pozemky se autem uz nikdo nedostane.
Za co ji vymenit? Zatim jsme se bavili o dutinovych zdicich tvarovkach z prosteho vibrolisovaneho betonu. Dali bychom je o radu hloubeji nez je stavajici zed a o 10 cm tlustsi. Vse pak provazat vyztuzi a prolit betonem. Co vy na to? Mohlo by to drzet?
Diky. Anton.

Předmět Autor Datum
Vydržet to může ale je potřeba udělat pořádné založení (betonový základ) v dostatečné hloubce. Můžet… poslední
nerady 12.05.2020 07:21
nerady

Vydržet to může ale je potřeba udělat pořádné založení (betonový základ) v dostatečné hloubce. Můžete ji také vyskládat na sucho z betonových tvárnic (nevím jak se přesně jmenují, pokládají se na plocho a uprostřed jsou uskočené). Pomohla by ale více fotografie, takhle je to jen v obecné rovině.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru