Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou tloušťku zdi

Tak já mám dřevostavbu 10cm polyš podlaha , 15cm vata stěna a 20cm vata strop + okna 1,1 . Když je zima okolo 0 nebo mínusové teploty , tak mě klesne teplota do rána o 4 až 5°c . A to tam mám jen jednu vrstvu sádroše a asi tuna cihel okolo kamen .
I když máte chalupu zaizolovanou 15cm polyšem , jak máte zaizolovanou podlahu a strop + okna ? I kdyby jste měl vše zaizolované perfektně tak zásadní problém jsou základy . Na těch stojí zdi a tahají od základu chlad . Ono se to nezdá , ale ta plocha styku stěn se základy dá vcelku dost velkou plochu v m2 . Prostě obrovské množství tepla utíká do země. Nedá se to srovnat s novostavbami , kde spodní řada cihel se často vysypává drceným polystyrenem , aby se tento most přerušil.
Jinak neznám vaše kamna . Ale mě běžně vydrží žhavé do rána a ráno stačí běžně přiložit do žhavého . Takže vlastně pruběžně temperují . Mám klasické staré litináky s S topeništěm , kde odhořívá dřevo odpředu do zadu. Dnes už se nevyrábí , ale vyrábí nástupce s prosklením.
https://krbova-kamna.heureka.cz/plamen-trenk/
Upozornuji , jsou to malé kamna na 40 až 60m2 . Trošičku větší než jotulky f 602 . V mounfieldu je teď měly ani ne za 10 tis. Žadný rošt , žádný šamot , maximálně vyměníte šnuru na dveřích , aby dobře těsnily (bankovka test). Větší kamna jsou jotuly f 118 nebo dovre 300 . Ty už jsou opravdu stáložárné i s měkým dřevem . Těmihle kamny si udělal jotul ve světě jméno . Pokuď o nich někdo uvažuje , tak spíše preferujte bez cb spalování (otočné kolo ve dvířkách) . To dokáže spalovat stejně jako cb , ale bez nesmyslu jako nerez deflektoru atd. Občas je seženete na bazoši.
Ještě k tomu syporexu. To jsou ty bílé cihly . Ty mají tepelný odpor cca jak dřevo (srub) . Což odpovídá asi 7cm izolace (vata polyš) . Jinak 10cm izolace odpovídá asi 1,6m široké zdi z plných cihel . Nové cihly jsou dnes izolačně uplně jinde .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny