Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teplá voda prská

Při puštění teplé vody začne vodovod prskat(voda ze vzduchem).Jelikož jen při tepelé,muže byt chyba v bojleru?Nebo přetlakový ventil u bojleru?
nebo neco jineho?

Předmět Autor Datum
A co maš vodovod nebo domaci vodarnu?
Kenav 28.04.2020 12:15
Kenav
mam čerpadlo ve studni,ve sklepě vodarnu model PWB 60H https://www.sos-shop.cz/sos/eshop/34-1-TLAKO…
saxik 28.04.2020 12:25
saxik
Voda sa v el.akumulačnom boilere začína pod tlakom variť, vzniká para, ktorá uniká spolu s vodou u v…
Nuda 28.04.2020 12:39
Nuda
Zkontrolujte tlak na vodárně a protitlak měchu v expanzní nádobě vodárny. Nejspíš vám poklesne troch… poslední
leo 28.04.2020 19:04
leo

Voda sa v el.akumulačnom boilere začína pod tlakom variť, vzniká para, ktorá uniká spolu s vodou u výtoku, aj ak miešaš vodu so studenou.

Zníž termostatom teplotu na boilere na 50°C.

Pokazil sa termostat na boilery (malá pravdepodobnosť).

Máš fest zasvinený spodok boilera vodným šutrom a sedimentami okolo špirály, kde je situované čidlo termostatu, pričom správne nesníma čidlo zohriatu vodu, lebo sediment tvorí tepelný izolant.

Ak máš vlastný zdroj vody s čerpadlom zo studne, je možné, že čerpadlo nasáva vzduch, napríklad okolo ucpávky hnacej hriadele.

Kedysi Sigma Olomouc, SVA, samonasávacie, viacstupňové lamelové čerpadlá, vyrábala ako doplnok tzv. "retní ventilek", ktorým sa dal manuálne kónickou ihlou na skrutke korigovať na strane nasávacieho, predného čela čerpadla regulovať prisávaný vzduch spolu s vodou, aby sa doplňovala tlaková expanzka vzduchom. Bolo to fantastické riešenie k prevzdušeniu nasávanej vody o "nasekané" molekuly vzduchu do sústavy spolu s takto obohatenou vodou. Voda bola chuťovo z nezávadného zdroja v ústach sviežej chuti, ľahká, sťa by minerálka. Síce ak sa naťahala voda priamo do kýbla, do vani, bola na pohľad mierne mliečna, ale tento efekt sa takmer okamžite z vody stratil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru