Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaké antivibrační rukavice ?

Jaké zakoupit antivibrační rukavice pro práci kolem vesnického domu.Bohužel se s přibývajícím věkem dostavilo ,,mravenčení",
bolesti v lokti,problémy se šlachama.Práce se sekačkou,el.kultivátorem,pilou,apod.Kterou značku/typ antivibračních rukavic máte prakticky vyzkoušené,abych stávající zdravotní problémy alespoň zmírnil.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Stávající zdravotní problémy nelze zmírnit žádnými rukavicemi. Antivibrační rukavice mohou pomoci ta…
Kiksfix 27.04.2020 12:00
Kiksfix
Jak napsal Kiksfix rukavice tě už nevyléčí. Několik rad. U domu nepožívám motorovou řetězovou pilu a…
nerady 27.04.2020 20:07
nerady
Ještě jsem zapomněl, že mám vyřazeno bezpečnostní zastavení motoru na řídítkách, tak že nemusím např…
nerady 28.04.2020 06:46
nerady
Díky za odpovědi- KIKSFIX a nerady na mou otázku.Danou otázku uzavírám.
Pavel57 29.04.2020 10:10
Pavel57
Jsou to karpály.Také mě to trápilo.A to hodně.Pomůže vám a uleví operace karpálních tunelů.Předchází…
kap.dabac 30.04.2020 09:21
kap.dabac
"Já pracuji s pneumatickým kladivem a klepou se mi od toho ruce". "Já pracuji v gramofonových závode… poslední
Yarda 30.04.2020 17:29
Yarda

Stávající zdravotní problémy nelze zmírnit žádnými rukavicemi. Antivibrační rukavice mohou pomoci takovýmto fatálním zdravotním následkům předejít. A to ještě jen do jisté míry. Sekačku je lépe nahradit kosou, kultivátor nějakou motykou, pilu obloukovou pilou. To nevibruje a zároveň posílíte svalstvo.

Jak napsal Kiksfix rukavice tě už nevyléčí. Několik rad. U domu nepožívám motorovou řetězovou pilu ale elektrickou kde nejsou vibrace. Totéž jde dělat se sekačkou (největší vibrace jsou samozřejmě u spalovacích motorů). Rukojeti bubnové sekačky jsem navíc obalil izolací na potrubí (tou šedou dutou na vodovodní potrubí). Rukavice antivibrační si kupuji neznačkové ale ne ty nejlevnější. Nech si jich v prodejně ukázat víc druhů a sám poznáš rozdíl a dle toho si vyber. Také můžeš zajít do zdravotních potřeb a oni ti nějakou fixaci na loket doporučí.

Ještě jsem zapomněl, že mám vyřazeno bezpečnostní zastavení motoru na řídítkách, tak že nemusím např. bubnovku pořád držet oběma rukama. Mám to přichycené izolačkou ale lze to též zrušit. Mohu tím pádem střídat ruce a zahánět mouchy.:-)

Jsou to karpály.Také mě to trápilo.A to hodně.Pomůže vám a uleví operace karpálních tunelů.Předchází tomu vyšetření na neuro,potom ještě magnet.rezonance,ev další.Dělají to ambulantně.Neváhejte a jděte do toho.Ušetříte si spoustu nepříjemností s brněním a necitlivostí rukou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru