Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nosnost zdi pro zavěšení bojleru

Vždy, ale vždy počítaj so záťažou v tlaku na vrchnom ukotvení boilera. (Ťah je minimálny, lebo je samotný spodok telesa konzolou opretý o murivo)

V prípade zavesenia vo vrchnom bode telesa, ktoré je spodnou časťou opreté o murivo, je ťah na vyrvanie skrutiek spolu s murivom minimálny. Zopár kilo (cca 10kg na obe skrutky, čo by udržali osmičky hmoždínky). V tvojom prípade unesie priečka z Ytong aj desať 200l boilerov uchytené tesne vedľa seba, tj. dve tony (2000kg). Skrutky teda nemusíš vrtať durch s navarením protiplechov o rozmeroch 10x10cm pod omietku z opačnej strany priečky.

Navyše, 125l boiler naplnený vodou neváži 200kg, ani 180kg, ani 150kg. Teraz a u nás ju dostaneš vo váhe neto-bruto-tára do 140kg v prípade, ak zavoláš hneď.

Spodné skrutky s matkami boli vyrábané iba ako doplnok v prípade, ak by niekto nacenganý s tromi promile v krvi chcel boiler násilím vyrvať zo steny. Ramenom boiler zhupnúť do strany. Dnes sa nepoužíva takéto uchytenie, lebo je inteligentný, pracovitý národ, sľušne prevychovávaný, aby nevyrvával sociaľistický majetok z muriva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny