Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínač - výměna

U klasického zapojení ovládání motoru tlačítky, t.j.- spínací tlačítko start, rozpojovací tlačítko stop a cívka stykače s vlastním přidržovacím kontaktem je stykač zapínán a vybavován pouze elektromagneticky.
U zde řešených spínačů, ovládačů to funguje tak, že kontakty spínače jsou sepnuty mechanicky tlačítkem start a v sepnuté poloze jsou přidrženy malým relé. To relé je napájeno z fáze na odchodu do spotřebiče. Tlačítkem stop se sepnuté prvky mechanicky i elektricky vybaví a stroj se zastaví. Rovněž tak při přerušení napájení se sepnutý spínač vybaví - vypne. Podle schématu vámi uvažovaných ovládačů , by to takto mělo fungovat, i když popis není vyčerpávající. Ale prvek označený U by měl být tento přidržovací prvek, jsou tam schémata dvou variant napájení - buď mezi dvěma fázemi, nebo mezi fází a N vodičem /označ. A1/.
Jak jsem již uvedl, tento problém se již dříve řešil zde : https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/44468-vymena-trojf-vypinace-protahovacka.html Tam najdete více podrobností i možností obstarání různých typů spínačů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny