Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak sehnat a vyměnit zářivku v podsvícení TV LCD Loewe Individual 32S?

Ahoj. Máme starší TV Loewe - LCD Individual 32S. Právě dnes dopoledne začalo po hodině provozu poblikávat až zhasínat prvních 10 cm obrazu od horní hrany. Předpokládám, že je v háji zářivka podsvícení. Zbytek obrazu je normální. Dělá to i při zobrazení menu TV = vysíláním to nebude. Jsou ty zářivky podsvícení +- univerzální? = vytáhl bych ji z jednoho vadného Samsungu, co mu odešel zdroj. Nebo se dá někde sehnat zářivka podle typu TV nebo LCD nová?

Předmět Autor Datum
Pre Loewe obvykle vyrabaju televizory JVC a Panasonic,netusim nakolko je to kompatibilne so Samsungo…
audax 22.03.2020 12:09
audax
Díky. poslední
Vadný_flash_disk 23.03.2020 17:59
Vadný_flash_disk
Tie žiarivky sa volajú CCFL, kúpiš ich na aliexpresse (možno aj niekde u nás ?), asi sú univerzálne…
poihu 22.03.2020 14:12
poihu
Díky. Celkem si troufám, ale musím ji sehnat. Uvidíme. nový
Vadný_flash_disk 23.03.2020 17:59
Vadný_flash_disk

Tie žiarivky sa volajú CCFL, kúpiš ich na aliexpresse (možno aj niekde u nás ?), asi sú univerzálne , ale potrebuješ rovnakú dĺžku ako máš v TV. Lenže vymeniť CCFL trubicu v displeji neni zrovna triviálna vec, pretože treba nakomplet rozobrať samotný displej. Naozaj si na to trúfaš? Existuje aj možnosť výmeny CCFL za led podsvietenie, číňani predávajú aj LED náhrady za CCFL trubice, v takom prípade je ale treba okrem výmeny CCFL za LED pásik aj odpojiť invertor a zapojiť namiesto neho dodávaný menič pre nové LED podsvietenie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru