Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skusenosti - PROFI naradie z Hornbachu

Zdravim,

chcel by som sa opytat ci mate niekto skusenosti s profinaradim JC SCHWARZ z Hornbachu. Je to ta ich cierno-cervena privatna znacka s 5 rocnou zarukou.

Podla toho co sa mi podarilo dohladat na nete, je vyrobcom nejaka firma z juznej korei, ktora vyraba profi naradie a venuje sa aj OEM, ODM.

Z toho ich sortimentu ma zaujali najma uhlove brusky, niketore modely maju velmi dobre parametre za dobru cenu, niektore su u na so podstatne lacnejsie ako v Hornabchu v rakusku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nie je to žiadne profi náradie. Radí sa medzi hobby náradie. Toto náradie je vyrábané pre Hornbach (…
yYy 02.03.2020 17:39
yYy
Odkial mate prosim info ze je to hobby naradie? Vacsinu z toho co mali v predajni po stranke uvadzan…
Logis 03.03.2020 10:29
Logis
- Parametry jsou nicneříkající. Stejné nebo lepší nabídnou papírově i zařízení za polovic. - NIKDO n…
Moas 03.03.2020 13:01
Moas
Nehodlam hodnotit kvalitu naradi, protoze ho nemam, ale pisete same nesmysly. - parametry jsou nepod…
re4zon 03.03.2020 17:41
re4zon
Hned jak mi řeknete, která z těch hobbymarketových značek je klon Hilti za hobbymarketovou cenu, pol…
Moas 04.03.2020 08:29
Moas
A ja zas chci vedet, jak jste prisel na to, ze je to s*acka. Me by zajimala neci zkusenost, ne zvast…
re4zon 04.03.2020 10:26
re4zon
Nikde jsem nepsal, že je to s*acka. Psal jsem, že "Pro domácí použití určitě vyhoví, ale opravdu pro… poslední
Moas 04.03.2020 12:21
Moas

Odkial mate prosim info ze je to hobby naradie? Vacsinu z toho co mali v predajni po stranke uvadzanych parametrov nezaostavalo za znackami ako Makita alebo modra Bosch rada. Mna naopak zaujala dobra ergonomia a niektore veci navyse, ktore ani ine "profi" znacky nemali. Napriklad obmedzovac rozbehoveho prudu, beznastrojovo nastavitelny kryt kotuca, alebo 4m dlhy privodny kabel. Samozrejme som to nemal rozobrate, takze neviem posudit vnutornu konstrukciu.

Mna skor odradza od kupy moznost servisovania, i ked uhliky do brusky by nemal byt problem zohnat hockikde.

- Parametry jsou nicneříkající. Stejné nebo lepší nabídnou papírově i zařízení za polovic.
- NIKDO nebude vyvíjet profi nářadí, aby jeho prodej omezil na jediný hobbymarket (resp. jeho přidružené značky). To je ekonomický nesmysl.
- Profi vrtačka za 999 Kč? Tak určitě....
- Pětiletá záruka... akorát na motor, a je vlastně k ničemu, mnohem dřív u těchto přístrojů odejdou spínače, sklíčidla, ložiska...

Pro domácí použití určitě vyhoví, ale opravdu profík, co se tím živí, si tohle kupovat nebude.

Nehodlam hodnotit kvalitu naradi, protoze ho nemam, ale pisete same nesmysly.
- parametry jsou nepodstatne, s tim jedinym se da souhlasit
- proc by to mel nekdo vyvijet? Vite jak funguje retail? Hornbach si objedna v tovarne stovky, mozna tisice kusu nejakeho, klidne i profi vyrobku se svou znackou, prakticky kopii treba makity, nakupni cena pro nej bude ani ne polovicni toho co stoji makita pro koncaka. Pak na tom bud muze vydelat, nebo ozeli marzi a nalaka si lidi do kramu, kde utrati prachy za jine predrazene zbozi. Prodej pod naklady je bezna praxe.
- podobne vrtacky, treba od makity, stoji jen o malo vic. Hilti ani festool to samozrejme neni, ale to asi nikdo neceka.
- "akorat na motor" mate odkud? V podminkach nic takoveho nevidim, jen standardni gumove podminky umoznujici skoro nic neuznat. Ty tam ale ma kazdy od elektroniky az po stroje a obecne uznavaji, povest je dulezitejsi nez par stovek za novy kus.
- profik si koupi neco za trojnasobnou cenu a bude to mit deset let. Pointa je kde?

Hned jak mi řeknete, která z těch hobbymarketových značek je klon Hilti za hobbymarketovou cenu, poletím si to koupit.
Já se bavím o profi segmentu, kterým se Hornbach ohání. Ne o Makitě za litr. Pod označením "profi" já si to Hilti teda představuju. Vy možná ne.

"Akorát na motor" znamená, že pokud tam v rámci pětileté záruky přijdete třeba se sekačkou s prasklou řemenicí, pošlou vás k šípku, protože "jste to přetěžoval". Což je osobní zkušenost s pětiletou zárukou u Bauhausu. Jediné, kdy se s vámi baví, je když "to nejede" a přitom všechno vypadá dobře a vypínače cvakají atp.

A ja zas chci vedet, jak jste prisel na to, ze je to s*acka. Me by zajimala neci zkusenost, ne zvasty "to je na prd, je to levny a ja si to myslim". Nemusi byt vsechno zrovna hilti, ktere stoji petkrat tolik, minimalne. Festool jeste vic. Profi se ohani i modry bosch a taky to na hilti nema. Kdyz si koupim sportovni auto za dve mega, tak je to taky shit, protoze rallye special stoji 20?
Jednou vam neco nevyreklamovali, opravdu reprezentativni vzorek, navic v jinem obchode. Moje dve reklamace v hornbachu probihaly trochu jinak. Dobry den, prestalo to fungovat. Aha, ukazte. Hm, fakt to nejde, tady si vemte z regalu jinej kus a s timhle papirem jdete na kasu.

Nikde jsem nepsal, že je to s*acka. Psal jsem, že "Pro domácí použití určitě vyhoví, ale opravdu profík, co se tím živí, si tohle kupovat nebude." Jestli si myslíte, že to je super stroj, který akorát Hornbach dotuje, protože se finančně zahojí třeba na hřebíkách, tak já si to nemyslím. Pro lidi to je nicméně lákavá představa.
Zkuste si pohledat trochu ta "nezávislá ocenění", která dle Hornbachu tato "značka" má. Nenajdete nic. Nenajdete ani dlouhodobé zkušenosti, ostatně u dva roky staré "značky" se není čemu divit.
Docela mě pobavilo, když si člověk na stránkách Hornbachu chce otevřít nabídku "nářadí J C Schwarz" a otevře se mu nářadí Metabo. To celkem dobře ilustruje, jak si na té své super "značce" zakládají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru