Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skusenosti - PROFI naradie z Hornbachu

Odbocim trochu od povodnej otazky. Za profi naradie povazujem naradie od renomovanych, zabehnutych vyrobcov pouzivane bezne remeselnikmi ku kazdodennej praci. Jednym z predpokladov profi segmentu je podla mna zabehnuta servisna siet a fakt, ze naradie sa oplati opravit, zatialco roznu noname cinu by ste hodili do kosa.

Naradie ako Hilti a Festool je podla mna segment "premium profi", vysoka kvalita, vlastne servisne centra a showroomy, ale za vysoko premiovu cenu. Otazkou je ci je tato cenova prirazka naozaj premietnuta v nejakej protihodnote pre uzivatela, alebo sa len plati za znacku. Majstri co u mna robili zamkovu dlazbu pouzivali na rezanie Makitu, ked ju znicia prachom z rezaneho betonu tak za cca 100Eur vedia kupit novu. Obdobna Hilti bruska by stala 3-4x tolko a neverim, ze by vydrzala o podstatne dlhsie. Za cenu jednej Hilti mozu mat 3 Makity. Nehovoriac o tom, ze taku Hilti by som kupil akurat tak pre seba, nie pre nejakeho robotnika co ju bude po pouziti zastavovat chytenim za kabel a zaborenim este tociaceho sa kotuca do zeme.

Co sa tyka toho hornbach sortimentu, OEM a ODM vyroba je bezna prax. Taktiez aj " cenove dotovanie", kde na niektorych veciach maju minimalny vyvar, ale pritiahnu zakaznika, ktory kupi aj nieco dalsie. Nemam dovod verit, ze v casoch globalnej vyroby su tie ich nastroje o podstatne horsie nez spominane remeselnicke znacky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny