Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymenit plynovy bojler za elektricky?

Cenovo je to jedno, plyn nemá takú účinnosť i keď je lacnejší.

Boiler s kapacitou 150l 230V/50Hz/2kW stačí na sprchu pre štvorčlennú rodinu ak sa mixuje voda z teploty 70°C so studenou. Do dresu na riady sa stačí priebežne prihriať po drobných odberoch. (V prípade, ak nemáš zavedený elektrický tarif na tzv. ľudovo nazvaný "nočný a denný").

Kupuj radšej lacný, napríklad zn.: Eliz, lebo ak ti tento boiler prdne za cenu Dražice máš dva do rezervy na vyhodenie, napríklad ak sa zanesie bordelom a vodným šutrom prípadne začne niekde tiecť. Bežne vydrží lacný el.boiler v priemere sedem rokov pri permanentnom používaní celej rodiny ak je tvrdá voda.

Ako fyziologický zmäkčovač vody si nainštaluj na prívodné potrubie magnetický článok s permanentnými magnetmi alebo magnetickým polom zo siete 230V/50Hz rôzne napájanými xindlami, ktoré si nájdi na nete. Toto riešenie zmäkčenia vody nabitými jontami magnetom je velice vhodné jedine v prípade, ak sa voda v boilere spotrebuje (obmení) do lehoty 48 hodín. Predlži životnosť sedimentov na dne boilera aspoň o tri roky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny