Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co použít k odolnému světlému vodovzdornému nátěru střechy obytného přívěsu?

No, možná plácám nesmysly, jak jsem psal, nemám vyzkoušeno. Ale PVC, na kelímek od jogurtu, PVC na tapetu a PVC na něco jiného, je stále PVC. Co se týče odolnosti proti UV záření, je ze všech umělých hmot nejodolnější. Například, dnes už se to nepoužívá, používají se jednorázové folie z PE, tak dříve na silážní jámy se používaly folie z PVC, opakovaně několik let. Vyhodila se spíš pro roztrhání, ne pro destrukci UV. Touto folií,jsem měl přikryté dřevo deset let a folie byla jen trochu tvrdší, ale nelámala se.
Pokud z měkčeného PVC vyprchají změkčovadla, stane se z něj neměkčené PVC, Novodur. Z odpadových novodurových trubek mám svody okapů asi 20 let a jsou furt stejné. Proto si stále myslím, že po celoplošném nalepení, i když na to není primárně určená, vydrží léta, více než nátěr. Na staré škodovce jsem měl samolepku CZ zřejmě také z PVC asi patnáct let a nebyly na ni vidět změny.
Ale je to jen jeden z nápadů, nikomu nevnucuji. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny