Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení RD svépomocně

Dobrý den,
Chceme zateplovat RD svépomocně cca 220m2 + 68m2 okna trojsklo už jsou vyměněná. Zdi pálena cihla 45cm + břizolit omítka, vnitřní místnosti většinou obklady v dřevě. Předpokládáme použíti minerální vaty. Prosím kdo z Vás to už dělal. Kolik činí administrativní výdaje spojené s dotaci:
1. Odborný posudek - projektová dokumentace+ energetický štítek
2. Krycí list technických parametrů
3. Závěrečná zpráva odborného technického dozoru
4. Stavební dozor

Děkují za Vaše sdělení a rady

Předmět Autor Datum
Ja ti neviem posúdiť zákon v ČR, ale zrejme musí byť stanovená spoločnosť, ktorá tento pracovný výko… nový
Nuda 10.02.2020 08:51
Nuda
Přesně tak, musíte na to mít firmu. Pak si tedy spočítejte cenu realizace svépomocí a cenu se staveb… nový
dejv111 10.02.2020 12:45
dejv111
Bacha ještě na jednu věc. Nevím jak je to teď. Ten kdo poskytuje dotace chce aby všechny odborné pos… nový
nerady 10.02.2020 13:40
nerady
Co se týče první části otázky "kdo z vás to už dělal" tak já ano. Ale už dokonce před 32 ma lety.:-D… poslední
George63 10.02.2020 18:06
George63

Ja ti neviem posúdiť zákon v ČR, ale zrejme musí byť stanovená spoločnosť, ktorá tento pracovný výkon realizuje. Nestačí práce vykonať svojpomocne s nákupom matroša a niečo vyfaktúrovať v rámci štátom dotovanej podpory.

Přesně tak, musíte na to mít firmu. Pak si tedy spočítejte cenu realizace svépomocí a cenu se stavební firmou + dotace. Pokud máte nízký dům, nepatrový, dělal bych si to sám. Pokud nějakou dvougenerační hrůzu se suterénem a půdou (jako já), nechal bych to, být Vámi, na firmě. Sám to prostě nedáte -zvlášť omítky ne.

Bacha ještě na jednu věc. Nevím jak je to teď. Ten kdo poskytuje dotace chce aby všechny odborné posudky byly vydány jím schváleným subjektem (ruka ruku myje). Dřív se stávalo, že sis všechno zajistil a poskytovatel dotace ti oznámil, že posudky nevypracovala osoba jím schválená a platil si to dvakrát. Dále je možnost, že ti najdou nějaké pochybení např. máš nějaký materiál ze země mimo EU a tím jsi porušil zadání a jsi bez dotace.

Co se týče první části otázky "kdo z vás to už dělal" tak já ano. Ale už dokonce před 32 ma lety.:-D A bylo to na našem RD, s plochou zateplení cca 100 m2. Původní zeď 40 cm cihla + omítky. Přízemní, takže pouze kozy. Z latí 4x4 cm, přišroubených na zdi, podloženými plechovými pozinkovanými podložkami, na výšku 8 cm, na brizolitovou omítku. Izolace 8 cm Rotaflex (skelná vata), vrch (tehdy ještě) eternitové plotny síly 6 mm. Nástřik plastovou omítkou - imitace stříkaného brizolitu. Pochopitelně "samodomo". Přesně naměřená úspora (el.kotel s elektroměrem, měřeno před zateplením, po dobu jednoho týdne a rok po něm, za cca zhruba stejných venkovních podmínek) 40%. Dodnes určitě, za tu dobu, úspora nákladů na topení, dosti velká. ;-)
Co se týče druhé části otázky. Zjistit, které firmy mají oprávnění a mohou tyto práce, na úkor hrazení z dotací, provádět, oslovit je a vyžádat si informace a odkazy na odborníky, kteří jsou, v přípravné fázi, potřební k vypracování jak technických, tak i administrativních podkladů a rovněž mají oprávnění pro možnost úhrad z dotací. Vše, co je spojeno s dotacemi, je poměrně dosti složité. Nevím, zda se tu najde někdo, kdo by mohl detailněji poradit.:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru