Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časový spínač CS3-4B

Zdravím
Hledám vhodný časový spínač ventilátoru na WC. Když na CS3-4B nastavím zpožděný start např. 3 minuty, ale (jdu jen na malou) světlo vypnu již po jedné minutě - dojde i tak k sepnutí ventilátoru?
Pokud ano, je to pro mě nežádoucí a rád bych poprosil o jiné řešení. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ahoj, asi takhle: Jedním regulačním prvkem nastavíš v přednastaveném rozsahu zpoždění = dobu, kdy na…
mirektatra 23.01.2020 20:48
mirektatra
Jestli jsem to dobře pochopil, jde ti o to, aby v případě velmi krátkého pobytu na WC, vůbec nedošlo…
Zerozero 24.01.2020 01:50
Zerozero
Super. Díky za vyčerpávající odpověď. poslední
Dudek 24.01.2020 07:34
Dudek

Ahoj, asi takhle:
Jedním regulačním prvkem nastavíš v přednastaveném rozsahu zpoždění = dobu, kdy na zapnuté světlo spínač nereaguje. Po uplynutí této doby zareaguje spínač tak, že zapne odsávání a po zhasnutí světla začne časovat "přesah" odsávání po zhasnutí.

Jestli jsem to dobře pochopil, jde ti o to, aby v případě velmi krátkého pobytu na WC, vůbec nedošlo k sepnutí ventilátoru.
Podle diagramu spínání https://www.elektro-paloucek.cz/files/110512103457-cs3-4b-1-.pdf
Je nastavení jak píše mirektatra. Pokud prvním trimrem nastavíš třeba tři minuty, ale vypneš světlo dříve než je tato doba, spínač by neměl reagovat. Na grafu se jedná o poslední obdélník. Tam doba ts (svit světla) nedosáhla do doby tx, což je zpoždění po rozsvícení, první trimr.
Pozor, nevím jistě, ale spínač nemusí správně fungovat při použití LED žárovky. Pokud by to s LED žárovkou nefungovalo, tak jedině klasickou, nebo k LED přidat ještě nějakou malou klasickou. Byla by možnost vyzkoušet s jakým výkonově nejmenším paralelním odporem k LED by to ještě fungovalo. Je možné že by to vyšlo i s odporem kolem jednoho wattu, což by ještě bylo přijatelné. Píšou tam rozsah výkonu žárovky od 15W, ale časák podobný, jsem rozchodil s náhradou žárovky odporem, už nevím jakým, ale s celkem malým výkonem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru