Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nova brana - sloupky

Zdravim, v nejblizsi dobe chci udelat novou branu a resim, jak na to.
Stavajici stav - kovova dvoukridla brana sirky cca 3m na trubkach 80mm, nad zemi asi 180 cm, zalite v betonovem zakladu, stare 30+ let. Vedle ni je jeste branka, tu taky vymenim, ale visi az na nove zdi postavene na stejnem zakladu, takze se ji to tyka jen pokud jde o doraz a zamek. Hloubku zakladu neznam, ale asi bude dostatecna, protoze nic nepracuje, beton je pevny dost, kus jsem boural a vubec to neslo. Zaklad je asi 2cm nize nez chodnik a teren na zahrade. Sloupky se ani nehnou, jen samozrejme trochu pruzi kdyz se o ne opru.
Trubky tam nechat nechci a nemuzu, potrebuju je kousek dal od sebe, abych zakryl diru mezi nimi a plotem souseda, psi mi tam cpou hlavu a musim to mit zakryte. Moje predstava jsou sloupky ze stipanych plotovek, ale je tu nekolik zadrhelu. Chtel bych se idealne vyhnout vybourani zakladu a tak resim jestli:
1. Stavajici trubky pouzit jako armaturu, plotovky na ne nasunout a komplet prolit betonem. Kvuli mistu se mi nevejde vic nez jedna plotovka 40x20. panty by byly na delsi strane. Udrzi to dvoukridlou branu? Pokud ano, plotovky dat do loze z lepidla, nebo do vyspravkove hmoty, kterou budu zaklad dorovnavat s chodnikem (napr. Ceresit cd25 apod.)? Ze mam zaklad owapkovat, zdrsnit, napenetrovat a vytvorit nejaky adhezni mustek z cementu a sokratu vim, existuje lepsi zpusob?
2. Trubky uriznout, vylit do urovne zakladu a jako sloupky dat jekly s patkou kotvene pres zavitovku do betonu.
3. Vyvrtat/vysekat diry, do nich vsunout jekly a zabetonovat.
4. Vybourat komplet vsechno a udelat novy zaklad i se sloupky. Do toho se mi vubec nechce, ale radsi to udelam tak nez aby s tim byly problemy.
Predem diky za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny