Předmět Autor Datum
https://forum.skodahome.cz/topic/129401-navlhnut%C3%A1-elektoinstalace-u-felicie/
jezekhifi 25.12.2019 10:29
jezekhifi
jo díky, ale to už jsem četl a ta skříňka nevypadá nijak navlhlá ani prostor nad ní, a navíc ten pro…
Tomastttttt 25.12.2019 10:49
Tomastttttt
Tieto prístroje sú napojené na stýkače nastoknuté v pevne nacínovaných päticiach plošného spoja pois… poslední
Nuda 25.12.2019 12:49
Nuda

Tieto prístroje sú napojené na stýkače nastoknuté v pevne nacínovaných päticiach plošného spoja poistkovej dosky pod nohami spolujazdca.

Pokiaľ mi ešte pamäť nezlyháva viem, že z čias Favorita od roku 1991 až po posledné modely Škodoviek, mali problém s vadne zaliatym cínom zo zadnej strany poistkového panelu plošného spoja. Spoje cínu sa drnčaním nejako uvoľnili. Bolo nutné plošák vybrať, kyselinou fosforečnou spoje zadnej strany plošáku odmastiť a fest, retroaktívne, zaliať nahriatym "oloveným" cínom. Tieto prerušené spoje boli na bežný pohľad plne funkčné, javili sa ako neprerušené, lenže iba na oko, skutočnosť bola iná. Jedine znovu precínovať.

Lenže ak by bol vadný spoj v plošáku, prístroje by nešli, vynechávali. Ibaže by sa niekde prepojil, preklenul spoj metalom.

Začni hľadať chybu najprv v plošáku poistkovej skrini, vyber ju, odpoj stýkače, poistky, skontroluj, precínuj spoje, osaď plošák, vymeň, poprehadzuj stýkače.

Silne pochybujem, že sa niekde predrala izolácia v ohyboch, v krkoch, a spravila neželaný spoj. Ani vlhkosť toto, čo opisuješ, nedokáže.

Pre istotu vraz do interiéru nejaké 2kW ohrevné teleso s ventilátorom vybavené tepelnou poistkou v prípade naklonenia telesa, a vysuš interiér. Chce to aspoň 6 hodín nahrievania pri 2000W. Aspoň budeš mať vysušené sedačky, tapacírug, koberčeky od kondenzu H2O, tzv. pocit sucha v studenom vozidle zrána, za rosy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru