Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronický pomerový rozdeľovač E-ITN 30.2 (topeni)

Dobry den

Viete mi prosim niekto vysvetlit v akych jednotkach je namer PRVN? Na meraci mi ukazuje 700. Je mozne si na zaklade tohto udajov nejako vypocitat cca orientacnu cenu napr: na kazdych 1000 tychto jednotiek?

Byvame na vrchnom poschodi, 2 izbovy rohovy byt - minuly vlastnik mal za januar-februar spotrebovanych 140, co musel mat nejako "technicky osetrene" pretoze teraz je v byte teplota bez kurenia 17-18 stupnov a to zima este nezacala. Rozmyslam, ze by mozno vyslo lacnejsie kurenie cez elektricke kurenie.

Předmět Autor Datum
Nie sú to žiadne jednotky, sú to len pomerové čísla. Na základe tohoto údaja sám nevypočítaš nič - a… poslední
ok 04.12.2019 11:18
ok

Nie sú to žiadne jednotky, sú to len pomerové čísla. Na základe tohoto údaja sám nevypočítaš nič - ani len orientačné hodnoty. Vlastníci bytov vo vašom objekte si na schôdzi vlastníkov schválili spôsob rozúčtovania nákladov pomocou týchto čísel a rozúčtováva to správca bytov. Berie pritom do úvahy okrem čísla z pomerového merača aj pomerné náklady (pomer ste si schválili na schôdzi vlastníkov) na vykurovanie pre celý objekt a veľkosť radiátora (napr. počet rebier). Ak teda chceš získať nejaké aj keď len orientačné čísla, musíš sa obrátiť na správcu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru