Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou hobby motorovou pilu?

Dobrý den,
chtěl bych nějakou hobby pilu, jelikož do lesa jdu asi 10 x za rok. Chtěl bych, aby měla sílu a trochu výkonu. Mám tip na POWERMAT HR-7020 nebo DEMON M83132. Jakou byste vzali a proč?
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kiksfiks, jenda d - jste se krapet netrefili. Tazatel hledá hobby pilu, dívá se v hladině kolem 3k a…
Moas 05.12.2019 08:23
Moas
Tak já si velmi neuváženě koupil jednoruční chinašit GTM GTC 36. Ale opravdu velmi neuváženě. Ono to… nový
Kiksfix 05.12.2019 12:25
Kiksfix
Vynimocne s tebou suhlasim;o). Neuvazene som kupil najlacnejsiu pilu aka v obchode bola...za cca 80-… nový
fleg 06.12.2019 07:48
fleg
jj určitě nekupovat supermarketové pily. Taková pila za 2500 CZK nemá smysl, když se dá 3000 CZK, je… nový
Moas 06.12.2019 08:37
Moas
Tak známej má štípačku schepach . A je po ní . Hydraulický válec protíká . Když jsem řekl , ať vyměn… poslední
jenda d 06.12.2019 14:29
jenda d

Kiksfiks, jenda d - jste se krapet netrefili. Tazatel hledá hobby pilu, dívá se v hladině kolem 3k a vy na něj se Stihlem...
Jasně že Stihl je kvalitka, ale pro hobby použití naprosto zbytečná.

Výrazně levnější je např. Husqvarna 120 a kvalita stále super.

Osobně kdybych měl strop třeba ty 3k, tak bych se nebál vzít třeba Scheppach CSH46, dá se sehnat v pohodě pod 3. Scheppach je tradiční německá značka, samozřejmě dnes už všechno je to Made in China ale nedovolí si prznit svoje jméno.

Ovšem hlavní je vědět, co v tom lese tazatel dělá, jestli tam chce porážet vzrostlé duby nebo krátit smrkové kulatinky, aby se to vešlo do vozíku...

Tak já si velmi neuváženě koupil jednoruční chinašit GTM GTC 36. Ale opravdu velmi neuváženě. Ono to i chytne po nějakém čase a i to "řeže", ale seštelovat to, udržet to nějaký čas v chodu atd. to je prostě na dlouho. Spěchal jsem a nechtěl jsem si počkat až budu mít alespoň na tu Stihlku. Stejně ji ale koupím a akupilu budu brát taky Stihl. Ale ať si každej koupí co chce samozřejmě, taky jsem byl ....... Ony ty nižší řady Stihl se dělají taky v Číně, ale přece jenom je to trošku jinej level, už jen kvůli dílům, servisu ap. a proto i ta nepatrně vyšší cena. Ty chinašity za pár kaček prostě jsou šity, protože materiál něco stojí. Je tu kousek níž debata o vrtačce zda koupi, či nekoupit. A už se tam zuřivě debatuje o tom jak s nářadím z Lidlu makají řemeslníci. :-D Doufám, že se tu taky najde někdo, kdo viděl v lese frmu jak její pilaři makají se stroji ze supermarketu. ::)

Vynimocne s tebou suhlasim;o).
Neuvazene som kupil najlacnejsiu pilu aka v obchode bola...za cca 80-90 eur (benzin).
Ma za sebou jednu reklamaciu a lezi mi rozbrata v skatuli a pililo sa na nej minimalne (ako radsej pisat nebudem). Darujem ju za odvoz';o).
Potom som kupil nejaku zakladnu Makitu za cca 150 eur a s tou pilim dodnes....rozdiel medzi nebom a zemou.
V pripade pil, aj ked ide len o hoby by som nesiel do lacnych noname rieseni.

jj určitě nekupovat supermarketové pily. Taková pila za 2500 CZK nemá smysl, když se dá 3000 CZK, je to Scheppach, který je přece jen o kus dál. A když se dá 4k, je to Husqvarna, kde už není co řešit.
Pokud nemá někdo problém dát 6k za STIHL, je to jeho věc, hobík to nepozná.

Tak známej má štípačku schepach . A je po ní . Hydraulický válec protíká . Když jsem řekl , ať vymění těsnění , tak prý to je nerozebíratelné a ohnutý válec . Nic k tomu neseženete . Prostě jednoučelová spotřební věc , kde se nepočítá se servisem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru