Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odželeznění vody

Limit pro zelezo je danej prave strachem o zivotnost potrubi, boileru a tak, zdravotne nezavadna je i voda s nekolikanasobne prekrocenym limitem, ba prave naopak, zeleza mame ve strave relativne malo, takze ve vode dobry.(jak poznamenal nuda, zejmena pro zensky)
Mam vodu kde je zeleza cca 1.5x vic nez limit, ziju tu 11 let, boiler vydrzel 9.5 a mozna by dal i vic, kdybych treba vymenil anodu a nedlabal na to uplne. Konvice padly uz 2 a mame treti, no zelezem to teda nebylo, spis jsou to spotrebni keply. Kohoutky, plastovy trubky a podobne bez problemu, teda perlatory obcas oplachnu v octe, ale to je detail. Hajzlikovej napoustec dtto, akorat cistim, jinak je puvodni.
Spis mi zarazi ta chut. Ja mam chutove vodu velmi v pohode, dokonce i caj je uplne cistej(ale to je tim, ze mam velmi nizkej obsah vapniku, na studnu hodne netypicky nizkej a obecne ta voda je mekka). Nedela tam ty pachute neco jinyho? Cerpadlo, trubky, co ja vim... treba se to po par desitkach vycerpanejch kubiku zlepsi samo.
Prumyslove, ve vodarnach, se zelezo likviduje oxidaci a usazenim. Na provoz ve zmensenym si to moc nedovedu predstavit, ale mozna by stal za uvahu jednoduchej experiment: Napustit kybl vody, nechat ho hodinu probublavat akvaristickym kompresorem, pak ho nechat den ustat a nabrat vodu z povrchu a ochutnat, jestli je lepsi. Pokud ne, zelezem to neni. Trosicka, malilinko siranu hlinityho(vlockovac z bazenovy chemie), by tomu usazovani pomohlo, ono v ty vodarne ho tam taky sypou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny