Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jabloň jak říznout

Presvetli korunu. Stredové haluze zrež.

Lenže na rodivosti sa podieľa viac faktorov:

Podľa habitusu musíš zrýľovať čím skôr ku koreňom do pôdy min.10 kg superfosfátu, k tomu min. dve kilá horčíka a päť kilo draslíka (síran draselný).

Fosfor sa aplikuje vždy jeden rok vopred, lebo pôsobí cezrok. Fosfor je nutný k tvorbe kvetných pukov, sladovitosť, cukornatosť plodov, vyzretie a vyfarbenie šupiek plodov.

tiež je vhodné použiť v mikro dávke Borax, Tertaboritan sodný, stačí jedna kávová lyžička na pôdu, aby nepôsobil toxicky. (Obmedzí sa tmavá škvrnitosť pod šupkami uskladnaných jabloní. Ideálne je na plody robiť postreky Kalkosanom, chlorid vápenatý v predpísaných dávkach 10x počas sezónu).

Koncom února (február) si vo vriacej vode rozmiešaj päť kilo granulovanej močoviny (46% amoniak), nalej zriedený roztok do 10l záhradného postrekovača alebo do konvice a pedantne postriekaj okolie stromu, pôdny profil na povrchu podľa šírky koruny, hlavne omy dusíkom aj spodný kmeň. Dusík spáli podhubie strupovitosti v popadanom lístí a naštartuje proces rastu.

Viac, už počas roka, nehnoj dusíkom. Maximálne nejaký Cererit na jar, do konca března. Potom sa jabloň už nesmie hnojiť, kazia sa plody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny