Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zhotovit "průchod" pro přívod vody do hotového baráku?

Do stávajícího rodinného domu postaveném na základové desce bych potřeboval zvenku přivést vodu. Stávající přívod vody z druhé strany domu nelze využít z důvodu havárie.
A teď řeším, zda je to technicky vůbec možné. Moje představa by byla v jedné místnosti vyvrtat poblíž obvodové zdi díru do podlahy skrz základovou desku do hloubky cca 1,5m a zvenku se na tuto "díru" připojit (podkopat se či provrtat po základy). Lze to vůbec nějak realizovat? Pod základovou deskou je cca 60cm vysoká vrstva štěrku a obávám se, že při pokusu se podhrabat se mi tento štěrk "sesune" a část základové desky by tak mohla být v luftu). Také nevím, zda se skrz tento štěrk dokážu provrtat a protáhnout tam husí krk pro přívodní hadici vody.
Nebo máte nějaký jiný nápad?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po rozchňápaní dosky tesne pri obvodovom murive môžeš klasicky naraziť palicou nejakú 6/4" pozinkova…
Nuda 26.10.2019 11:30
Nuda
Do obnaženej trubky z boku vypálíš elektrikou alebo plynom dieru určenú na prestrčenie 1" LDPE tlako… nový
Stefran 27.10.2019 01:20
Stefran
Pánové díky za reakce. To video s Hilti je zajímavé, ale myslím, že štěrk pod deskou by mi průchod p… nový
olaf 26.10.2019 11:40
olaf
Stávající přívod vody z druhé strany domu nelze využít z důvodu havárie. Co je to za havárii? Tu t… nový
Stefran 27.10.2019 01:11
Stefran
Co je to za havárii? Netěsnost současného přívodu v podlaze. Problém je, že je tento přívod zalit d… poslední
olaf 27.10.2019 10:09
olaf

Po rozchňápaní dosky tesne pri obvodovom murive môžeš klasicky naraziť palicou nejakú 6/4" pozinkovanú, dole zablendovanú trubku (navarený špic, aby sa neucpala) skrz štrk až smerom do rostlej pôdy podobne, ako sa naráža studňa až do ľahkého štkového podložia Žitného ostrova SR.

Potom spravíš ručný výkop z exteriéru pod základový betón v mieste narazenej trubky, kde sa následne ako krt dohrabeš bigoš lopatkou alebo rýľom až k vertikálne narazenej 6/4" trubke tesne vedľa obvodového základu. Do obnaženej trubky z boku vypálíš elektrikou alebo plynom dieru určenú na prestrčenie 1" LDPE tlakovej, ohybnej čiernej hadice, na prívod vody do interiéru smerom útulnej chalupy k novým rozvodom.
https://lnk.sk/qCP9

Stávající přívod vody z druhé strany domu nelze využít z důvodu havárie.

Co je to za havárii?

Tu trubku se špicí bych narážel šikmo dolů a ven skrz otvor v betonu
Pokud by se to povedlo, uříznout špičku prostrčit hadici na vodu a trubku vytáhnout.

Co je to za havárii?

Netěsnost současného přívodu v podlaze. Problém je, že je tento přívod zalit do betonu (do základu) a pak vede skrz celý barák pod podlahou až k vodárně. Proto jsem si myslel, že by bylo nejlepší, udělat nový průchod přímo do místnosti s vodárnou. Přeci jen se mi nechce rozkopat všechny podlahy, abych hledal, kde netěsnost je. Bohužel nemám fotodokumentaci, abych viděl, kde je případně nějaký spoj, neb se dá předpokládat, že netěsnost bude tam.

Jo, to jsem si myslel, že když by se trubka narazila šikmo, takže by se případně hadice protahovala snáze. Ideální by bylo se s trubkou dostat pod základ, není moc hluboký, neboť barák je dřevostavba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru