Předmět Autor Datum
Pokud není nový a už nějakou dobu běžel tak ho nechat napuštěný. Pokud ho budeš vypouštět uvolní se…
nerady 06.10.2019 20:54
nerady
Nechat napuštěný, občas propláchnout vodou, aby se vymněnila, neboť časem zapáchně.
milan.cukrar 07.10.2019 06:04
milan.cukrar
Podľa môjho objektívneho názoru skúseného experta na stavebníctvo "am blok", je ideálne za plynový,… poslední
Nuda 07.10.2019 07:20
Nuda

Podľa môjho objektívneho názoru skúseného experta na stavebníctvo "am blok", je ideálne za plynový, kombinovaný, prítokový kotol nechať vzájomné prepojenie oboch ohrevných telies.

Z vývodu teplej vody TOV plynu, napojiť do série 1/2" rúru smerom do studenej (modrej) el. akumulačného boilera (230V/50Hz/2kW), kde sa voda s bonusom dodatočne a dostatočne do zásoby prehreje na požadovanú teplotu cca 65°C na lacnejšiu, spodnú tarifu z el. siete (dnes je toto riadené prepínanie na diaľku energetikmi).

Týmto využiješ oba prístroje bez ujmy a strát vynaložené na finančné prostriedky za energie. Navyše zásoba teplej vody v akumulačnom, elektrickom boilery zaručí komfortné sprchovanie a kúpanie viacčlennej rodiny, umývanie riadov apod. cestou mixážnych vodovodných batérií.

Moderné plynové kotle musia byť celoročne spustené v sieti 230V/50Hz kvôli procesorom riadeného obvodu s automatickým, 24 hodinovým pretočením hriadele obehového čerpadla, aby hriadeľ v keramickom puzdre "nezarástla", nezlepila sa.

Zároveň týmto prepojením ochrániš el. boiler od sedimentov, korózie, lebo bude využívaný, plnený čerstvým médiom, sčasti napájaný predohriatou vodou z plynu, v ktorom sa iba špirálou dohreje na prednastavenú teplotu (ekologicky nastavenú termostatom na 45°C).

Dnes sa biela technika napája v rozvodoch vody, plynu po chalupe antikoro trubkami (ohýbaných v ostrých rohoch aj do 90°) z lacných, nič nevážiacich, ľahučkých, poddajných rúrok vlnovca, https://eshop.panfitinka.cz/p/eurotis-tfa-12-nerezova-trubka-50-m-43422, čo je čistá robota takmer z jedného kusa rozvodu bez nutnosti rezania závitov, šroubovania fitingov, motania kudelníka syn z Kutné hory na závity, napúšťanie, mazanie ľanovým olejom, uťahovačky hasákmi, ako vola na most.

K rezaniu, nasadeniu koncoviek so závitom na vlnovec stačí zapožičať tento kufrík: https://eshop.panfitinka.cz/naradi-pro-potrubni-system

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru