Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zastřešení terasy

Zdravím, chceme zastřešit terasu (balkon) má 8x3m. Bude na střeše polykarbonát, jen to navazuje na střechu, tak by se na to mohl dostat i sníh ze střechy případně nějaký led. Můj dotaz je na stojny hranoly, mysleli jsme aby byly 14x14 cm, jestli je to málo nebo moc, zda nestačí třeba 12x12 nebo 10x10 nebo i jiné rozměry (10x14, 12x10 apod.)? Latě pod polykarbonátem budou po půl metru a budou mít 6x10 cm což by mělo taky stačit? Polykarbonát silný osmikomorový. Nemám představu co stačí a co už je zbytečně moc, díky
Zdroj: https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/46389-zastreseni-terasy.html

Předmět Autor Datum
Latě 6 x 10 po půl metru unesou bez problému jakoukoliv vrstvu sněhu. Ke stojnám pokud nevím kolik j…
nerady 17.09.2019 22:05
nerady
Zdravím, tak je to terasa nad prvním patrem. Stojen bude 5 na delší volné straně, u domu bude přiděl…
ztechnik 17.09.2019 23:14
ztechnik
U zdi kde chcete dávat dvě stojiny tak bych buď nedával žádnou nebo čtyři ( dvě na 8 metrů bude vypa… poslední
nerady 19.09.2019 23:34
nerady

Latě 6 x 10 po půl metru unesou bez problému jakoukoliv vrstvu sněhu. Ke stojnám pokud nevím kolik jich bude a co bude položeno na vrcholu stojin je těžké se vyjádřit (budou stojiny i u zdi či latě budou uchyceny na zdi jiným způsobem?) Jedná se o terasu či balkon? Jak vypadá podlaha terasy či balkonu? Pokud se jedná o balkon jak je uchycen ve stěně?

Zdravím, tak je to terasa nad prvním patrem. Stojen bude 5 na delší volné straně, u domu bude přidělán hranol na stěnu chemickou kotvou s dvěmi stojnami na krajích (možná dáme i dvě mezi pokud by to bylo lepší ke zdi?), podlaha je tam teď betonová, budeme tam dělat dlažbu..

U zdi kde chcete dávat dvě stojiny tak bych buď nedával žádnou nebo čtyři ( dvě na 8 metrů bude vypadat blbě). Jinak se mi to zdá celé moc předimenzované pokud tam v zimě nebude ležet metr sněhu. Ale pokud nahoru dáte latě 6 x 10 tak i to ostatní musí k tomu trochu rozměrově sedět.
Ke stěně bych asi nedal žádnou stojinu a uchytil to dle Vašeho návrhu (pokud tam budete dávat stojiny tak bych dal čtyři jelikož dvě stojiny na vyložení 8 metrů budou blbě vypadat). Pět stojin ve předu bych dal o průřezu 12 x 12 (budete na ně uchycovat zábradlí? nebo už tam nějaké je?). Trámek o délce 8 metrů na stojiny bych dal 12 x 16 cm na výšku, aby tam bylo něco na zadlabání střešních latí. Dále bude potřeba nějaké zavětrování předních stojin, aby se to nekývalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru