Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tepelný most při upevnění plastového rámu do zdi

Dobrý den. Budou nám měnit původní konstrukci zimní zahrady za plastovou. Sousedovi ji upevňovali na kotvy, které pak musel zaomítat. To se mi nechce. Ptal jsem se technika, proč se nepoužijí kotevní šrouby přímo v rámu okna. Prý auditor firmě kdysi řekl, že toto jim neuzná, protože tak vznikají tepelné mosty. Je to fakt takový průšvih, že byste to nedoporučili, nebo se to dá použít, a auditor přeháněl? Protože okna tak máme připevněná X let...

Předmět Autor Datum
Prekvapive to docela velkej tepelnej most je a hrozne zalezi, do ceho a v jakej hloubce ty srouby ve…
bahno 17.09.2019 08:33
bahno
Díky za reakci. Musel jsem si to přečíst několikrát, abych to trochu pochopil :-) . Mezi zdí/stropem…
Karel__ 17.09.2019 10:07
Karel__
Jen pro zajímavost, měl jsem kotvy i šrouby na jednom okně a štuk se odfoukl u kotvy :-) Ale na konc…
kejki 17.09.2019 14:28
kejki
Doplnil bych, že rám bude vysunut spíše ven, mimo střed stěny, takže mezi šrouby a místností bude mi…
Karel__ 18.09.2019 12:25
Karel__
Pokiaľ nie je murivo ani miestnosť pravidelne okurovaná, prehirate murivo, každý metal (aj cement s…
Nuda 18.09.2019 20:54
Nuda
:-D poslední
kejki 20.09.2019 15:20
kejki

Prekvapive to docela velkej tepelnej most je a hrozne zalezi, do ceho a v jakej hloubce ty srouby vedou. Vlastne ani moc nejde o to teplo, ztrata par sroubama je zanedbatelna, ale pokud je ten sroub kousicek pod omitkou(okno zarovnany s vnitrni stenou), tak se ti v mistech sroubu bude ta omitka rosit a bude to nachylny na plisne. Pokud ale ten sroub vede do masy materialu a je hodne utopenej, tak to takovej problem neni. Takze - jak kdy, jak kde a problem to bejt muze.

Díky za reakci. Musel jsem si to přečíst několikrát, abych to trochu pochopil :-) . Mezi zdí/stropem a rámem bude po montáži nějaká mezera (soused měl nahoře cca 2 cm). Tam jsem plánoval nacpat omítku a zarovnat rám se zdí. Což podle napsaného výše, pokud to chápu, je problém. Ještě bych dodal, že místnost nebude v zimě vytápěná ani používaná. Zeď je cihlová.

Pokiaľ nie je murivo ani miestnosť pravidelne okurovaná, prehirate murivo, každý metal (aj cement s pieskom) tvorí most, kondenz, rosenie, aj na kotvách, kde vznikajú plesne, hrdza, korózie apod. neduh plastových xindlov.

Jedine osadiť plastový šunt šparajcoavnými kolíkmi z dreva do vógrisu, zafixovať ich penou a po zrezení peny špalety omietnuť. Nesmie byť v murive metal, iba ak mosaz, zlato, platina, volfram, nikel, chromvanadium, ideálne je striebro, je antibakteriálne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru