Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte kameru do auta

Jakou přední kameru do auta (asi fullHD) s dostatečnou kvalitou záznamu byste mi doporučili? Předpokládám, že délka záznamu je odvislá od velikosti vložené paměťové karty a že po zaplnění se začne přepisovat od začátku.

Bude to naše první kamera. Ani netuším, zda je kamera potřeba ručně zapínat nebo je to nějak samo při spuštění motoru. A ani netuším, jak se to do auta montuje a připojuje na elektriku.

Nemám ani představu o cenách, dejme tomu "několik tisíc". Nechci nějaký šmejd.

Díky za tipy, ideálně na základě vlastních zkušeností.

Předmět Autor Datum
Myslím, že dostanete milion pozitivních ohlasů na všechny možné značky. Používám v autech MiVue C57… nový
nocturneop15 16.09.2019 15:38
nocturneop15
Bývalý kolega měl truecam A7 nebo tak nějak se jmenovala, asi to bylo toto https://www.alza.cz/truec… nový
ml1 16.09.2019 17:04
ml1
Tu rollei používám já (mám už druhou, předtím jsem měl originální SJCAM4000) - noční záznam je normá… nový
touchwood 17.09.2019 08:27
touchwood
Pokud si pamatuji, máš ve svém stíhacím autobuse kameru položenou(?) dole na palubní desce, ne za zp… nový
L-Core 17.09.2019 14:56
L-Core
není položená, je připevněná k držáku mobilu. nový
touchwood 19.09.2019 05:51
touchwood
IMHO není nad vlastní zkušenost. Tak bych začal s nějakou nejlevnější a pak bych viděl co všechno ch… nový
Yarda 17.09.2019 06:56
Yarda
Hodně velkou roli hraje to kde je kamera umístěna. Měl jsem ji za zrcátkem záznam byl slušný, ale sl… nový
Honza60 18.09.2019 22:38
Honza60
jak jsem psal - nakonec se upečou všechny, je poměrně jedno, kam je za sklo dáš. V autě na sluníčku… nový
touchwood 19.09.2019 05:53
touchwood
Zdravím Mám TrueCam tři roky, zcela bez problémů. poslední
kocoour 19.09.2019 16:08
kocoour

Myslím, že dostanete milion pozitivních ohlasů na všechny možné značky.

Používám v autech MiVue C570 - má GPS a G-senzor, dostatečně kvalitní záznam i za šera a v noci (ačkoli dneska jsou asi i lepší). Neměnil bych - sbírka kreténů ve videoarchivu vesele narůstá .-) Mají docela slušný SW pro správu záznamů, MiVue Manager - funguje docela intuitivně a pěkně.

Přopojeno do zásuvky zapalovače, jinak se nic nikam nepřipojuje protože tam nic dalšího není ,-)

Kamera je jedna věc, hlavně ale nepodceňte výber karty - WD dělá karty určené právě pro záznam videa. Levné karty umřou na množství zápisů. U Mio mi 64GB karta stačí na celý den popojíždění, není problém tlašítkem na kameře označit "důležitý" záznam který se nepřepíše

Bývalý kolega měl truecam A7 nebo tak nějak se jmenovala, asi to bylo toto https://www.alza.cz/truecam-a7s-d5093825.htm ale ruku do ohně za to nedám. Byl s ní velmi spokojený, ale to zrovna byl člověk, který byl spokojený se vším, ale i podle mého názoru byla dobrá (ovšem já jsem ji viděl když jsem mu ji pomáhal instalovat a nastavovat a pak jen několikrát). Zapínala se snad sama, a nahrávala furt dokola, mimo záběrů označených k zachování. Ovládání mimo auto jsme úplně nepochopili (začne nahrávat hned po zapnutí i mimo auto). Měla i GPS a dávali k tomu nějaký jednoduchý program který fungoval a ukazoval trasu na mapě a potom nějaký složitější, který chtěl windows 8.1 a novější takže nám nefungoval. Tehdy to kolega vybíral a zase tak moc na peníze nekoukal. Nevím jestli mi někdy ukazoval záběry za tmy (mimochodem tato je bez šance https://www.alza.cz/rollei-actioncam-372?dq=5256149&o=1 ale to je spíš na kolo nebo lyže nebo co já vim). Jo vlastně taky měla varování před radary, ale to fungovalo všelijak. Kolega ji používal, dokud se mu ten držák neodlepil od skla, což se stalo v parném létě. Co akorát fungovalo až moc dobře byl senzor pohybu, když to měl kolega nové a nechal to v autě, tak mu to filmovalo každého pejskaře, co prošel kolem, ale to se dalo nějak deaktivovat; tak právě nevím, jak se zapíná sama, jestli to neni tak, že se zapne, když zaregistruje pohyb, protože zase kdyby se zapínala a vypínala s motorem, nepoběží v zaparkovaném autě a v zásuvce zapalovače neni žádná informace o tom, jestli běží motor. Takže asi kdybych měl auto a něco vybíral, asi se odpíchnu od tohoto, ale na trhu je nepřehledný výběr. Už i to, že se prodává několik let svědčí o tom, že to nebude úplnej aušus (já třeba na kolo kupoval vždy to nejlevnější a to jsou modely, co jsou v prodeji tak půl roku, než se nasbírá dost recenzí náročných uživatelů).

Tu rollei používám já (mám už druhou, předtím jsem měl originální SJCAM4000) - noční záznam je normálně vidět, záznam se v "car mode" aktivuje zapalováním nebo zapojením do napájení, pokud je použit cigaretový napaječ a auto jej má trvale pod napětím (takže si to asi pleteš, nebo tu kameru nikdo nenastavil). Osobně bych spíše NEdoporučil kupovat drahé kamery, protože je to nákup na max. 3 roky, pak ta kamera zhebne (akumulátor a zejména čočka dostávají v létě na parkovišti pořádně zabrat), nebo si ji vyhlédne nějaký poberta.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru