Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak desinfikovat terárium parou ?

Zřejmě výrobce parního čističe si je vědom toho, že by sklo mohlo prasknout, proto píše o tom pomalém přibližování. Ale plocha skel terária je dost velká, a snažit se o pozvolné ohřátí by bylo dost pracné a nejisté. Ale myslím, že pokud by se vyndal písek a vyjmutelné věci, tak hladké sklo by se dalo omýt celkem snadno otíráním hadrem s nějakým prostředkem, třeba savem a pak čistou vodou.
Ten polystyren je trochu problém, tedy nezkoušel jsem, jakou teplotu bez deformace vydrží, ale asi sto st. bude dost. Problém je v tom, že povrch dekorace je porézní a případná vajíčka mohou být někde zachycena a k infekci stačí málo. Tedy by bylo potřeba cementový potěr dostatečně prohřát a tím by se teplo dostalo až na polystyrén, který by se mohl deformovat. Snad na méně viditelném místě vyzkoušet.
Ale myslím, že teplotu asi 80 st. by polystyrén měl ještě vydržet, ale vajíčka nákazy by tuhle teplotu asi nevydržela. Zkusil bych vyprázdněné ter. jen se zadní dekorací naklonit asi 45st, tak aby dekorace byla dole. Potom z nějaké nádoby polévat stěnu horkou asi 80st. vodou. případná vajíčka by se asi usmrtila a vypláchla do vody, která by zůstala dole v terárku. Tu pak vylít, nebo vyčerpat hadičkou. Písek pak dát nový a ostatní dekorace vydesinfikovat samostatně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny