Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak desinfikovat terárium parou ?

Nešpekuluj s nejakou blbou, nebezpečnou parou. Batoľatám, dieťaťu, nepatria do rúk ani zápalôčky, bo vyhorí chalupa.

I. krok:

Vypusti vodu, vypratej nehnuteľný bordel v podobe riečnych skál, tufov, podložia, drevných koreňov apod. niekam do kýbla. Sklá pretri kuchynským 10% octom 2x po sebe, nechaj ocot pôsobiť aspoň 30 minút

II. krok:
Kup si v drogérii 35% Peroxid vodíka (Technický) v množstve 0,5l. Naplň neriedený H2O2 do malého postrekovača (napríklad od čističa okien po okene alebo do 2l záhradného postrekovač s jemnou tryskou určený na listy kvetín) a prestriekaj komplet sklá Peroxidom vodíka. Až bordel pod pôsobením Peroxidu vyšumí, pretri vnútro prevarenou, na 100°C vyvarenou utierkou na riad. (Pracuj v gumených rukaviciach)

(Detto môžeš spraviť aj so Savo Original, ale vetraj, lebo si poleptáš sliznice ak nebudeš vetrať alebo si nedáš na ksicht rúšku).

Rastliny radšej vyraz, tie sa nedajú zbaviť virózy alebo baktérií, musel by si mať lekárnicke váhy na dezinfekčné prostriedky a hlavne nechať rastliny niekde bokom zasadené vo vodnom, dezinfekčnom roztoku po dobu aspoň dva týždne, aby sa prečistili od chronty.

Aranžmá akvária v podobe riečnych šutrov, skál, polien dreva, čističe, filtre môžeš vyvariť v hrnci s prídavkom octu alebo Peroxidu vodíka pri teplote 100°C, aspoň po dobu varu 15 minút.

Filtre, hadičky, molitan, uhlíkové, kremelinové filtre stačí namočiť alebo prepláchnuť v Peroxide vodíka (savo 36% je svinstvo, odfarbuje, leptá molitan).
----------------------------------------------------------------------------------------

Používaj priebežne do vody s rybičkami mierne (resp. odporúčané) dávky Malachytovej zelene, drží pelešivé baktérie a virózu v akvárku jakštakš pod hranicou nákazy.

Dezinfikuj filtre vody, hadičky na vzduch aspoň raz za mesiac niekde mimo akvárka. Ideálne bude použiť Peroxid H2O2, len musí byť min. v 20% koncentrácii.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny