Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak desinfikovat terárium parou ?

Asi opravdu budou vědět spíš na tera poradně, jen můj názor. Ten parní čistič dává dost teplou páru a měl bych obavy s tím fouknout na studené sklo, aby neprasklo, i když v reklamách s tím údajně čistí i okna.
Ale například písek by se až v celé vrstvě neprohřál, ohřál by se jen povrch, což by bylo nedostatečné. Zadní dekorace z polystyrénu by asi utrpěla určitě.
Já bych to asi udělal takhle. Celé terárko bych rozebral, není toho až tolik. Prázdné sklo bych třeba ve vaně ostříkal horkou sprchou, teplotu zvýšit postupně. Písek nahradil novým. Dekorace jako kameny pokud to je odolné, ponořil na chvíli do horké vody.
Zadní stěnu, pokud je to udělané na polystyrénu cementem, tak by to vodu mělo snést. Vyjmuté z terária bych to ze všech stran poléval vodou asi 80st. To ještě polystyrén vydrží a na zničení případných vajíček by teplota měla stačit.
Potom terárko znovu poskládat. Zdá se mi že to není nijak velké, takže práce není až tolik.
Ale bacha, jestli to opravdu byly škrkavky, může se jimi snadno nakazit člověk, stačí si nedostatečně umýt ruce a posvačit, vajíčka jsou malá a nenápadná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny