Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem motor briggs & stratton nestartuje

Dobrý den, poradí někdo co s motorem briggs & stratton na kultivátoru MS19 od Mountfildu? Motor při používání najednou zhasl a nešel nastartovat. Do té doby šlapal jak hodinky. Po kontrole svíčky a vyčištění sítka na tyčce sání benzínu v nádrži (i profouknuto) motor nenasaje benzín. Když dám trošku benzínu do sání vzduchu pod klapku sitiče, tak motor chytne. Membránu na karburátoru jsem vyměnil za novou, ale to nepomohlo. Děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
Ucpaté trysky v karbesi. (to je zrejme samospád, nádržka nad telesom karbesa, nemá elektrické čerpad… poslední
Nuda 30.08.2019 09:40
Nuda

Ucpaté trysky v karbesi. (to je zrejme samospád, nádržka nad telesom karbesa, nemá elektrické čerpadlo benzínu)

Vyber karbes, odmoč celé teleso na 96 hodín zatopený v C6000 riedidle (v nejakom pohári so skrutkovacím víčkom od vokurek apod., aby si mohol celým bazmekom občas mierne krúživým pohybom obsah acetónu spolu s karbesom premiešať) a potom, po močení, ako bonus, prefúkni trysky karbesa nejakým xindlom v spreji s tenkou PVC trubičkou určený na rozpúšťanie hrdze (rzi) s molybdénom alebo použi sprej zn.: WD40. Proste niečo na báze ropného, mastného produktu, čo má v spreji vysoký tlak a je vybavené takou tou tenkou červenou hadičkou cca 8cm dlhou, ktorá sa nasadí na ventilček spreja.

Na hadičku s prívodom benzínu do karbesa je vhodné nasadiť šulec, napríklad: https://lnk.sk/tFG8 PVC jemný filter na benzín stiahnutý eskápáskami, lebo dolievaním benzínu sa v domácich podmienkach dostane sajrajt do nádržky chceš, či nechceš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru