Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mate niekto skusenost s plynovou - pancuchovou lampou?

Zdravim,

s prichadzajucou jesenou a dlhsimi vecermi, by som chcel vymysliet nejake utulne prenosne osvetlenie ku chate mimo civilizacie. Je tam sice elektrina, ale nezalezi mi ani tak na silnom svetle, ako skor prijemnej atmosfere pri vecernom grilovani. Zatial som skusal LED baterku - nieje to to prave. Taktiez olejovu faklu, ta skor viac prskala a dymila nez svietila a sviecku, ta nesvieti takmer vobec. Klasicku petrolejku nechcem kvoli horlavej naplni a vseobecne netesnemu, krehkemu dizajnu.

Zaujala ma preto mala, prenosna pancuchova lampa na plynove kartuse. Hori jasnym bielym svetlom, ma piezo zapalovanie a na rozdiel od benzinovych modelov so splynovacom je o podstatne lacnejsia. Mate niekto s tymto typom lamp skusenosti, ako su natom tie pancuchy so zivotnostou a celkova spolahlivost?

Předmět Autor Datum
Nejakou dobu jsem pouzival plynovou lampu na klasickou 2kg bombu. Svetla dost, spotreba relativne ma… nový
bahno 26.08.2019 21:58
bahno
Co třeba "petrolejka" na elektřinu, místo knotu tam je žárovka. Myslím si že atmosféru ti může vyřeš… nový
nerady 27.08.2019 09:19
nerady
Dakujem za vase postrehy. Este by som sa chcel opytat, ci nahodou neviete ci plynova lampa so srobov… nový
Garden 30.08.2019 21:30
Garden
A proč si nekoupíš lampu určenou přímo na tvoji bombu? nový
martas38 30.08.2019 22:14
martas38
Tady ji máš: https://www.kancelarskepotreby.net/lampa-brilant?gclid=CjwKCAjwkqPrBRA3EiwAKdtwk7a8BBFE… poslední
martas38 30.08.2019 22:17
martas38
Prodává se mezikus a bez problémů to funguje. Používá se to hlavně pro vařiče. Dej do vyhledavače "R… nový
nerady 30.08.2019 22:15
nerady

Nejakou dobu jsem pouzival plynovou lampu na klasickou 2kg bombu. Svetla dost, spotreba relativne mala a jako bonus docela pekne hrala(ale taky zere kyslik. V nasi maringotce to bylo jedno, ta teda moc tesna nikdy nebyla, ale je dobry to mit na pameti). Ale k otazce: po vypaleni je ta puncocha ultrakrehka a sebemensi dotyk ji znici. Casto se to stavalo pri zapalovani - coz ale s piezozapalovanim muze byt lepsi. Pri opatrne manipulaci to ale bylo v pohode. V kazdym pripade to ale chce mit porad nahradni puncosku po ruce. Jinak pekna lampicka se slabsi svitivosti bude fungovat stejne, jako buhvijak atmosferu povzbuzujici osvetleni to nevidim, sviti to normalne a akorat to monotone syci.

Co třeba "petrolejka" na elektřinu, místo knotu tam je žárovka. Myslím si že atmosféru ti může vyřešit použití "starodávných" žárovek nebo stínění. Mám například pod pergolou jako stínítko žíhanou kouli z lustru víc jak 50 let starého a uvnitř je supermoderní LEDka. Pokud tam máš zavedenou elektřinu tak bych se do plynu nepouštěl.

Dakujem za vase postrehy. Este by som sa chcel opytat, ci nahodou neviete ci plynova lampa so srobovacim zavitom na male PB kanistre (take co predavaju v sportovych obchodoch, co vazia cca 200-500g ) by mohla pasovat aj na klasicku Meva PB flasu, ta ma tusim 2kg. Takuto tlakovu flasu mam totiz k dispozicii, bolo by fajn ju moct pouzivat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru