Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzínová sekačka

Zdravím,

potřeboval bych poradit s výběrem benzínové sekačky. Nyní máme Alko 6000 BR Premium s motorem B&S. Motorově je pořád perfektní, ale po 11 letech je znát, že plast křehne, kolem šroubů se začínají objevovat praskliny a časem motor asi z podvozku uletí :-)

Plocha sečení je cca 1100 m2. Nepožaduji žádné mulčování apod., stačí jen posekat a sebrat do koše. Šířka záběru nad 50 cm, velký koš, rychlý pojezd.

Nějaký tip na konkrétní model nebo výrobce?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Konkrétní výrobce je celkem jedno, důležité je, aby to bylo něco rozšířeného, na co nebudeš mít prob…
Moas 26.08.2019 06:34
Moas
Ceník AL-ko je tragický - lanko na 470br s poštovným 800,-, je v tahu převodovka 2500,- a případné č… poslední
kejki 26.08.2019 21:59
kejki

Konkrétní výrobce je celkem jedno, důležité je, aby to bylo něco rozšířeného, na co nebudeš mít problém zajistit v případě potřeby servis. Já po zkušenostech (dvě sekačky (jedna Bosch, druhá B&D) mi odešly měsíc po dvouleté záruce!) upřednostnil nákup v Bau*, kde mi dali jakýsi jejich noname výrobek s pětiletou zárukou a výrobek už si vesele kroutí čtvrtý rok bez jediného zaváhání. Pokud budeš mít kvalitní dvoutaktní motor (Honda,B&S, Tecumseh) v plechovém šasi s pojezdem na zadní kola, tak budeš spokojený. Hezky je to sepsané tady: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-se-neseknout-pri-vyberu-rotacni-sekacky.
Jestli je motor stále ve skvělé formě a i zbytek sekačky je v pohodě, tak bych zvážil spíš možnost koupit nové šasi a výbavu přehodit. Plechová šasi se prodávají okolo 2000 Kč, to plastové bude určitě levnější.

Ceník AL-ko je tragický - lanko na 470br s poštovným 800,-, je v tahu převodovka 2500,- a případné čudlíky do kol jsou dalších několik set. Motor výborný, v šasi dírky. Taky bych raději opravoval,ale nevyplatí se to. Toho motoru je škoda, ale nemá to smysl.
Nová je Riwall, slušně navržená Čína, servis blíž, než AL-KO. Mulč, boční výhoz, sběr, regulace rychlosti pojezdu, chytá na drc. A řešení koše lepší než alko, plus přípojka na mytí hadicí. Jen už druhý rok není moc trávy k sekání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru