Předmět Autor Datum
Peťour maloúborný, řečený chcanina. Raší až při teplém počasí a pokud zaprší, naroste velmi rychle.…
kejki 14.08.2019 16:21
kejki
Nevím, zda je to pravda, ale pěťour se tomu údajně říká proto, že jeho semena klíčí i po 5 letech. T…
čumil old 14.08.2019 19:37
čumil old
Hlavně to při pletí nepřetrhnout,jinak se ze zbytku stvolu rozvětví a stíní ještě víc.Když je lehká…
Karel04 14.08.2019 20:28
Karel04
Bežné svinstvo. Osobne "bramborový" záhon v čase náletu II. generácie amerického brúka s kladením v…
Nuda 14.08.2019 21:32
Nuda
Prosím o vysvětlení,jak se zeleným hnojením odstraní ty těžké kovy.Když je údajně rostliny natáhnou…
Karel04 14.08.2019 23:47
Karel04
Kvůli lidem, kteří používají glyfosát na holou zem, ho zakážou. Protože je část lidí debilů, trpí vš…
kejki 15.08.2019 08:18
kejki
Jakou souvislost má plevel, mandelinka a lumpenproletariát? Na čem že to jedeš? Měl by sis to každop…
Kachlík 15.08.2019 21:29
Kachlík
Děkuji tímto za všechny odpovědi,které směřovaly k vyřešení mého problému. Tímto uzavírám diskuzi-ot… poslední
Pavel57 16.08.2019 09:13
Pavel57

Peťour maloúborný, řečený chcanina. Raší až při teplém počasí a pokud zaprší, naroste velmi rychle. A květenství dojdou i na zemi po vytržení, takže rozhodně horký kompost. Zase se dobře pleje, nemá žádné podzemní oddenky. Pokud ležící rostlina zmokne, zakoření třeba ze stonku. Podle wiki je to léčivka a vydatná píce, ale myslím, že název chcanina odkazuje na hodnotu píce dost významně.

Bežné svinstvo.

Osobne "bramborový" záhon v čase náletu II. generácie amerického brúka s kladením vajec, tresne pred liahnutím vajec II. generácie, komplet zelené na povrchu pôdy dekapitujem, tj. postriekam totálnym herbicídom zn. Kaput, čím zdochne veškerá burina, ale aj vňať zemiakov. (Ak chceš ekologicky, zarob si v horúcej vode cca 3kg močoviny na 10 litrov + 0,5l Jar na riad, ako zmáčadlo, a za slnečného dňa postriekaj všetko zelené na hriadkach zemiakov čím spálíš burinu aj vňať zemiakov). Týmto sa zbavíš potravy pre mandarinku pásikovú.

Strnisko v podobe suchých stvolí zemiakov sa po 14 dňoch po postreku ľahko odstráni, spálená burina Kaputom nestačí zarodiť do semena.

(Súčastná lúza lumpenproeltariátu si nacpe do svojich zahrádok skoré grule, nechajú namnožiť bordel, zemiakovú vňať hodia do kompostu spolu s larvami mandariniek so slovami: Aj my budeme mať zdravé, skoré zemiačiky pre svojich degenerovaných, okotených parchantov, ako má náš sused. Lenže spodina tohoto debilného hnoja komunistických bastardov si nekúpi drahý insekticíd, postrekovač, lebo si kupujú telefóny večne pricapené na svoje retardované palice, dovolenky, oblečenie z Číny od Versače, či sa chovajú lúzeri tzv. ekologicky, pričom zámerne namnožia pre široké okolie svinstva od amerického brúka až po méry hruškové, obaľovače, belásikov, skočky, molice a spol.)

-----

Dôležité na jar po sejbe zemiakov:

Nutné je ale po okopcovaní riadkov, tesne pred vzídením zelených klíčkov zo zeme zemiakov, spraviť postrek proti burine na holú pôdu. Holá pôda síce na oko vypadá, ale semená sú už naklíčené tesne nad pôdou napriek tomu, že ešte nie sú viditeľné. Takýto postrek naklíčenú burinu zlikviduje.

Jarným postrekom prípravkom Kaput sa zlikviduje 80% naklíčených burín priamo v pôde tesne pred vylezením zelenej vňate zemiakov z okopcovaných hroblí. Osobne mám záhony zemiakov čisté takmer do konca mesiaca júl než začne prerážať nová burina medzi vňaťou zemiakov.

-----

Ešte jedna moja múúdra rada po zbere úrody zemiakov:

Nasiať semeno horčice + facélia, ako zelené hnojenie. Po vyrastení horčice do výšky cca 40cm sa komplet zaore, šťavnaná zelená hmota odpudí larvy háďatok, kováčikov, stonožiek. Ak je príhodný čas je takéto zasiatie zelenej hmoty vhodné zopakovať na jeseň 2x po sebe do konca Decembra, zaorať tesne pred mrazmi.

Zelená hmota natiahne do seba veškeré toxíny z pôdy, chlorofyl, šťavy, kyseliny v habituse rastlín neutralizujú ťažké kovy, toxické prvky, čím sa zároveň ozdraví vrchná pôda pripravená na novú sejbu s úrodou úžitkových plodín.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru