Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Metalový piestik je opatrený zrejme zalisovanou, pravou kožou, "sukničkou", ktorá tesní pričom sa po… nový
Nuda 16.08.2019 08:09
Nuda
Výměn to celé, značce Sagittarius se obloukem vyhni. Mně se doma s prominutím sralo všechno od nich.… nový
Moas unregg 16.08.2019 13:23
Moas unregg
Výměn to celé, značce Sagittarius se obloukem vyhni. O značce Sagittarius nepadlo ani slovo jedná s… nový
Siki83 16.08.2019 21:44
Siki83
A měl jsi i ty Grohe za 4,5 tis. ? nový
kejki 16.08.2019 21:52
kejki
No vidíš, já si ne a ne vzpomenout. Grohe jsou ty z Rakous. poslední
Siki83 16.08.2019 22:21
Siki83
Tohle je trochu kulturnější verze řešení, které zvolil obvodní lékař - ten tam dal páčkový coulový k… nový
kejki 16.08.2019 22:04
kejki

Metalový piestik je opatrený zrejme zalisovanou, pravou kožou, "sukničkou", ktorá tesní pričom sa pohybuje v teflóne.

Po stlačení splachovača sa dostane prívodným kanálikom at. tlak pod piestik, pod tesnenie z kože, pričom vodiaci metalický piest sa prudko uvoľní zo sedla a pustí vodu do WC misy.

V strede metalického telesa piestu je mikroskopická dierka, ktorá postupne vyrovnáva tlaky, čím sa po určitej dávke vody piest dovrie, znovu si sadne na lôžko a uzatvorí vodu.

Rozober vnútro, odmasti technickým 60% liehom tesniacu kožu, vyčisti, odmasti vodiaci teflón piestika a skontroluj v strede piestika priepustnosť mikro dierky, či nie je ucpatá pieskom, bordelom z potrubia, vodným šutrom. Čistí sa táto dierka velice blbo tenkým drôtikom, napríklad ulomený drôt z oceľového kartáča. Dierku prepláchni tlakom, čistým kuchynským octom 10%, napríklad malou injekčnou strikačou bez ihly.

Vymeň tesniacu gumu na piestiku, ktorá strhávaným tlakom vody dosadá na sedlo uzáveru vody. Mala by byť guma fest tvrdá, nepoddajná, teda žiadna makocina, žuvačka.

Kožený piestik ani útroby nemaž olejmi, vazelínami apod.

Jediný vhodný mazací prípravok je výhradne stužená teflónová alebo silikónová vazelína (AG Teflonová vazelina 65 ml) lebo je tepelne stála, nerozmáča sa vodou, neleptá tesnenia, neleptá povrchy tak, ako to dokážu oleje a vazelíny vyrobené na báze krakcie ropy, glycerínu, WD40 apod.

Tieto neznačkové Benkisery trpia časom vybehaním, vyčvachtaním, únavou materiálu, čím vzniká po čase pri dovretí "vodný trk".

Ak chceš mať s týmto "mačkacím" splachovačom typu Benkiser doživotne pokoj, 100% funkčný stav, kup si kvalitu.

Napríklad:
Schell WC Druckspüler Schellomat Basic 022470699 DN 20, verchromt

Osobne mám z roku 1990 spachovač od výrobcu Schell, s potrubnými prívodmi vody 3/4", je to starší typ (dokonca mám dva, jeden aj na poschodí), pritom mám vlastný zdroj studničnej vody, kremíkovo-uhlíkový-ÚV filter, dve v sérii 200l tlakové vyrovnávacie expanzky kvôli prudkým odberom zo sústavy, ale dodnes mi dávkovače zn. Shell fičia bez problémov. Nevŕzgajú, spätný ráz, tzv. vodný trk po vyčvachtaní čriev, nehrozí.

Dva razy som musel črevá rozobrať a vyčistiť, lebo po spláchynutí sa voda dlhodobo, pomaly zatvárala, než si sadlo sedlo na tesniacu gumu. Zaniesla sa sedimentom vyrovnávacia dierka v piestiku a tak dávka vody do WC bola aspoň 100l, ako Niagara. (Našťastie mám zdroj vody a vlastnú viackomorovú bublinkovú bio čistiareň s odpadom do trativodu a do potoka).

Výměn to celé, značce Sagittarius se obloukem vyhni. Mně se doma s prominutím sralo všechno od nich... Baterie, redukční ventil.... Furt jsem jen měnil díly. Až jsem to vyměnil za jiné značky, tak mám konečně klid.

Výměn to celé, značce Sagittarius se obloukem vyhni.

O značce Sagittarius nepadlo ani slovo jedná se o značku Latorre. Moje zkušenost je taková, že všechny tyto agua-ventily co se prodávají na zdejším trhu stojí za ho*no. Už sem jich měl několik různých značek a životnost je cca ty 2 roky záruky. Buď to začne protékat jak kráva nebo to vyluzuje takové zvuky, že to večer vzbudí půl baráku.
Jediné co vydrželi přes 20 let než chcíply byly koupeny v Rakousku někdy za komárů.
Nejspolehlivější je snad jen přechod na klasické wc s nádrží.

Jen tak pro zajímavost co je to za značku s kterou Jsi spokojenej ??? Že bych tomu dal ještě jednu šanci, než se na to vrhnu se sbíječkou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru