Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyroba prodluzovku

Ono se toho nesmí. Předpisy jsou prostě naddimenzované a takto se to projevuje - nejsou brané tak vážně, jak by si zasloužily.
Souhlasím, že kdo tomu nerozumí, nemá se v tom vrtat, ne kvůli předpisům, ale prostě kvůli bezpečnosti. Jenže jsou lidi, co si myslí, že rozumí všemu.
Po pravdě všechno tohleto bych si klidně doma pro osobní potřebu vyráběl, pokud bych měl potřebu a nástroje (na elektro vzdělání mám, ostatní bych bral s respektem).
Myslím, že než konstatování, že se to nesmí nemá smysl (co asi takový fušér udělá - zřejmě si to zfušuje podle sebe) jsem spíš pro vyjmenování požadavků a případných rizik samozřejmě (prostě odrazení) s tím, že by se do toho člověk pouštět neměl, pokud se na to necítí.
Prodlužku na plyn bych si klidně zfušoval, asi bych si nejdřív začal zjišťovat z čeho, a pak bych se k ní nějakou dobu choval s respektem (na dovolené v itálii jsem měnil osmikilovou bombu a taky jsem se toho trochu bál (zvlášť třeba při pohledu na stav hadiček), ale kdo má na toho itala který na to měl přijít, čekat, oni řeknou za 10 minut a za hodinu že prý za půl hodiny nebo ať si to uděláme sami). Jeřáb bych asi nevyráběl, ale nějaké to zdvíhadlo klidně, to je mechanická záležitost, ale choval bych se k tomu opět s respektem. Plynový vařič by mě nenapadnul, na to mám dost rád elektriku a vyrobit elektrický vařič je snažší a bezpečnější (hrozí jen požár a ne výbuch, úraz elektřinou do hrozeb nepočítám).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny